"Unconventional Materials": Τα δυναμικά έργα του Μανώλη Χάρου μέχρι αύριο στην Πινακοθήκη της Μυκόνου

apolyto-xaros
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Η Apolyto Creative Spot, εργαστήριο σύγχρονης τέχνης, αναλαμβάνει για τη περίοδο του καλοκαιριού την παραγωγή και επιμέλεια 5 εκθέσεων μερικών εκ των σημαντικότερων σύγχρονων Ελλήνων Δημιουργών στον ιστορικό χώρο της Πινακοθήκης Μυκόνου.

H εναρκτήρια έκθεση (που άνοιξε τις πόρτες της στις 2 Ιουνίου) του Μανώλη Χάρου “Unconventional Materials” ολοκληρώνεται αύριο, 16 Ιουνίου, γι αυτό βιαστείτε.

Ο Μανώλης Χάρος είναι ένας καλλιτέχνης του καιρού του, δηλαδή του καιρού μας. Διανοούμενος, αποφασισμένος, τολμηρός, ορμητικός, με ανεξάρτητη και δημιουργικά κριτική σκέψη και αναλυτικό πνεύμα, πραγματοποιεί το ζωγραφικό του όραμα με μέθοδο και συνέπεια. Δεν παραμένει στην ασφάλεια που παρέχουν οι κλασικές δομές της ζωγραφικής. Ενσωματώνει νέες μεθόδους και αντιλήψεις στην πλούσια παράδοση του χρωστήρα, δημιουργώντας μια νέα υβιδική εικαστική γλώσσα όπου συναντιέται η ζωγραφική με την ψηφιακή τεχνολογία και την σκηνοθεσία στον χώρο. Εκφράζεται εικαστικά με ποικίλους τρόπους, αφού συνδυάζει και πειραματίζεται  με διαφορετικά υλικά - όχι απαραίτητα συμβατά μεταξύ τους - τόσο στην ζωγραφική όσο και στην γλυπτική, τα κολλάζ, τις κατασκευές, και τα objets trouvées.

Ο Μανώλης Χάρος έχει πίστη σ’ ένα ιεραρχικό μεταφυσικό κοσμικό σύστημα, στο οποίο συνήθως ο υλικός κόσμος αποτελεί το κατώτερο επίπεδο, ενώ η επαφή του με το ανώτερο επίπεδο π.χ το χώρο των Ιδεών στον Πλατωνισμό είναι το ζητούμενο. Στο έργο του το καθετί είναι μέρος ενός Όλου, καθώς τα πάντα εκπορεύονται άμεσα ή έμμεσα από το ανώτερο επίπεδο της μεταφυσικής ιεραρχίας. Το έργο του είναι ο προνομιούχος προσοφθάλμιος φακός, με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, και γίνεται μια αδιαφανής πολυεπίπεδη οθόνη που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο βλέμμα και το πραγματικό.

Ο Μανώλης  Χάρος μέσα από έναν επαναστατικό ρομαντισμό, ρίχνει στα έργα του εκείνη την σταγόνα που θα αναταράξει το μονότονο κυματισμό της ζωής μας και θα δημιουργήσει δομές και σχήματα, πραγματικά έργα τέχνης (αποσπασμα απο το κειμενο της ιστορικου Τέχνης Ελένη Αθανασιου).

Info
Apolyto Creative Spot
Τηλ.: 210 2923849
Fax: 210 2139947
Email : [email protected]