Η μουσική στο πλευρό της LGBT κοινότητας μετά το χτύπημα στο Ορλάντο

paul-mc-cartney-orlando

O Paul Mc Cartney, τυλιγμένος με τη σημαία-σύμβολο της LGBT κοινότητας, στέλνει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Elton John, Adele, Paul Mc Cartney και πολλοί άλλοι αντιδρούν με το δικό τους τρόπο στο τραγικό χτύπημα της 12ης Ιουνίου.

Τρεις μέρες μετά το μακελειό στο gay club Ορλάντο όπου 50 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο κι άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν από τα πυρά του Omar Mateen, σύσσωμος ο κόσμος της μουσικής συμπαρίσταται με μηνύματα αλληλεγγύης προς στις οικογένειες των θυμάτων και την LGBT κοινότητα.

Από τους πρώτους η Adele, η οποία λίγους μόλις μήνες έστελνε και πάλι την υποστήριξή της στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Bataclan την τραγική νύχτα της 14ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Μία μέρα μετά την αιματηρή επίθεση του Ορλάντο, η διάσημη τραγουδίστρια έδειξε την αλληλεγγύη της προς την LGBT κοινότητα κατά τη διάρκεια show της στην Αμβέρσα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ξεκινήσω απόψε αφιερώνοντας ολόκληρο το show στα θύματα του Ορλάντο και του Pulse club. Τα άτομα που ανήκουν στην LGBTQI [Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer/Questioning and Intersex] κοινότητα είναι κάτι σαν αδερφές ψυχές για μένα από τότε που ήμουν πολύ μικρή και γι αυτό είμαι πολύ συγκινημένη».

Στο ίδιο κλίμα και ο Paul McCartney, ο οποίος κατά τη διάρκεια gig του στο Βερολίνο χτες βράδυ (14 Ιουνίου) εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου -σύμβολο της LGBT κοινότητας- λέγοντας: «Στεκόμαστε δίπλα στο Ορλάντο» και σπέρνοντας ρίγη συγκίνησης από κάτω.

Οι περισσότεροι όμως επέλεξαν τα social media για να δείξουν τη συμπαράστασή τους. Χαρακτηριστικά, ο Elton John ανέβασε ένα απόφθεγμα του Martin Luther King Jr, συνοδεύοντάς το με το εξής σχόλιο: «Οι καρδιές μας βρίσκονται σε όλες τις οικογένειες και τους αγαπημένους των αδικοχαμένων του Ορλάντο».

Μέσω Twitter τοποθετήθηκαν και πολλοί άλλοι μεταξύ των οποίων οι παρακάτω:

Ας ευχηθούμε αυτό να ήταν το τελευταίο χτύπημα.