«Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα»: Αφιέρωμα στην αυθεντική μάνα της έντυπης τέχνης

xaraktiki

Hidden Passions, Άκης Πειρουνίδης

ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Περισσότερα από 50 έργα οκτώ εικαστικών αποθεώνουν τη χαρακτική τέχνη για τρεις μήνες στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν περισσότερα από 50 έργα οκτώ καταξιωμένων εικαστικών που ζουν κι εργάζονται στην Αθήνα: Ζαχαρίας Αρβανίτης, Δέσποινα Κοταλακίδου, Kati Mahrt, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Άκης Πειρουνίδης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Florence Χρηστάκη.

Monks taking wing on the morning, Florence Χρηστάκη

«Η έκθεση αποτελεί αφιέρωμα στη Χαρακτική, την αυθεντική μάνα της έντυπης τέχνης και τη μαγεία που τυλίγει αυτή η τόσο παλιά και πάντα νέα εικαστική έκφραση», σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης και διευθυντής Τομέα Χαρακτικής Μιχάλης Αρφαράς. «Στις αρχές του 21ου αιώνα, που η ηλεκτρονική εκτύπωση αντικατέστησε τις συμβατικές εκτυπωτικές τεχνικές, η Χαρακτική επέστρεψε, αμετάκλητα πλέον, στα εργαστήρια των καλλιτεχνών. Έτσι, η χαρακτική εικόνα γνώρισε μια αναγέννηση ως αυθεντική μορφή εικαστικής δημιουργίας. Οι σύγχρονοι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τις χαρακτικές εκφραστικές μεθόδους και τεχνικές για τη δημιουργία πρωτότυπων έργων τα οποία συχνά υπάρχουν σε ελάχιστο αριθμό αντιτύπων ή είναι μοναδικά».

Στους τρεις μήνες που θα τρέξει η έκθεση, θα οργανωθούν ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις (διαλέξεις, εργαστήρια χαρακτικής και μεταξοτυπίας, κ.ά.), καθώς και ξεναγήσεις από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του μουσείου (www.herakleidon-art.gr) και στο Facebook.

Bonzour, Kati Mahrt

Ιnfo
Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 17 Ιουνίου - Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: Τρίτη-Κυριακή 10:00-18:00 / T: 211 01 26 486 / E: annex@herakleidon-art.gr

Παράρτημα Μουσείου Ηρακλειδών
Απ. Παύλου 37, Θησείο (Στάση ΗΣΑΠ Θησείο)

Γενική είσοδος:  5 €.
Μειωμένο εισιτήριο: 4 € για τους κατόχους ταυτότητας Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
Δωρεάν είσοδος για τους φοιτητές της ΑΣΚΤ με επίδειξη ταυτότητας
Ενιαίο εισιτήριο (χωρίς χρονικό περιορισμό) και για τη μόνιμη διαδραστική έκθεση «Παίζω και Καταλαβαίνω» (Κεντρικό κτίριο, Ηρακλειδών 16, Θησείο):

  • 7 € για έναν γονέα με τα παιδιά του (έως 12 ετών) ή για έναν ενήλικα
  • 12 € για δύο γονείς με τα παιδιά τους (έως 12 ετών) ή για δύο ενήλικες

Ξεναγήσεις: 6 € κατ’ άτομο