Ο κιθαρίστας των Radiohead αποκαλύπτει πώς επιλέγονται οι setlists των συναυλιών τους

radiohead-primavera ERIC PÀMIES

O frontman, Thom Yorke, στη Βαρκελώνη και το Primavera Sound 2016 

ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

«Πάντα διαλέγαμε τη setlist ακριβώς πριν παίξουμε» δήλωσε ο Jonny Greenwood.

Στο τωρινό τουρ των Radiohead, έχουμε δει τη μπάντα να παίζει για πρώτη φορά παλιά, κλασικά τραγούδια πως το “Creep” (πχ. στο Παρίσι και τη Βαρκελώνη), σε ένα setlist που αλλάζει από show σε show. Μιλώντας σε συνέντευξη, ο κιθαρίστας των Radiohead, Jonny Greenwood, έλυσε τις απορίες διευκρινίζοντας το κριτήριο με το οποίο η μπάντα επιλέγει ποια τραγούδια θα παίξει κάθε φορά.

Facebook / Eric Pàmies

Στιγμιότυπο από το φαντασμαγορικό show των Radiohead στο Primavera

«Μερικά τραγούδια ξαφνικά δεν μας ακούγονται σωστά για κάποιο λόγο κι έτσι τ’ αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Όπως το “No Surprises”, δεν το είχαμε παίξει για τρία ή τέσσερα χρόνια επειδή το παίξαμε στην πρόβα και δε το νιώθαμε σωστό. Αλλά τώρα, είναι και πάλι πίσω. Έχει μια μαγκιά πλέον μέσα του».

Σχετικά με την επιλογή της setlist, ο Greenwood αποκάλυψε πως η μπάντα σχεδίαζε να κάνει πρόβα πριν το τουρ κάθε τραγούδι που έχουν γράψει. «Ξεκινήσαμε με 120 τραγούδια. Είναι τρελό. Εννοώ, είναι όλα τα τραγούδια που έχουμε κάνει. Και μετά το παρατήσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν χαζό και το κατεβάσαμε στα 60-70 και μετά στα 24. Έτσι, από αυτά τα 24 έχουμε πολλές επιλογές για να διαλέξουμε».

Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τεχνική ομάδα με την τακτική της τελευταίας στιγμής, ο Greenwood είπε χαρακτηριστικά:  «Όπως καταλαβαίνετε είναι κάτι που τρελαίνει τους συνεργάτες μας γιατί δεν ξέρουν τί να κάνουν με τα φώτα. Αλλά είναι οκ. Πάντα ήμασταν έτσι. Πάντα διαλέγαμε τη setlist ακριβώς πριν παίξουμε».