Οι αντιδράσεις των Βρετανών μουσικών στο Brexit

brexit
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι μουσικοί από τη Βρετανία δηλώνουν σοκαρισμένοι από την απόφαση του δημοψηφίσματος και στέκονται ενάντια στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την επόμενη μέρα της ιστορικής απόφασης, μουσικοί και άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας εξέφρασαν την αντίδραση τους για το αποτέλεσμα μέσω των social media. Ο Thom Yorke και ο Nigel Godrich, έχουν ήδη μοιραστεί τις αιτήσεις για συγκέντρωση υπογραφών, έτσι ώστε να γίνει άλλο ένα δημοψήφισμα με σκοπό την παραμονή της χώρας τους από την Ε.Ε.

http://indiespot.es/

Πολυ-οργανίστρια και κάτοχος 2 βραβείων Mercury, η σπουδαία PJ Harvey

Σε μια συναυλία της την Παρασκευή (24/6), η PJ Harvey σταμάτησε το show και, λέγοντας πως είναι μια πολύ παράξενη μέρα για εκείνη και για πολλούς, διάβασε ένα ποίημα του John Donne, το "No Man Is an Island" του 1624. Ο Damon Albarn, επίσης από τη σκηνή, είπε ότι νιώθει πολύ λυπημένος, γιατί η δημοκρατία τους απογοήτευσε, γιατί δεν υπήρχε αρκετή πληροφόρηση, καλώντας όλους μαζί να αλλάξουν την απόφαση.

Στο φεστιβάλ Glastonbury, μικρές αφίσες εκφράζουν τη λύπη των διοργανωτών για την απόφαση του δημοψηφίσματος, αποχαιρετώντας την Ε.Ε., ενώ με εικόνες που δείχνουν ένα αστέρι από τη σημαία της Ένωσης να έχει αντικατασταθεί με ένα δάκρυ ή με το χρώμα της να έχει αλλάξει από μπλε σε μαύρο, εξέφρασαν τον θυμό τους ο Noel Gallagher και οι XX