Μanu Chao: Από την πλατεία Βαρνάβα στο Υπουργείο Εργασίας

manu-chao-upourgeio-ergasias Giorgos Zachos

Ο Γάλλος μουσικός Manu Chao δίνει μια ακουστική συναυλία και συζητά με τους εργάτες των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου, έξω απο το υπουργείο εργασίας, στην Αθήνα, στις 3 Ιουλίου, 2016

ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Τα φωτογραφικά κλικς πήραν φωτιά στη θέαση του διάσημου μουσικού που τραγούδησε κατά τη διάκρεια της διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ.

Λίγες μέρες αφότου ο φωτογραφικό φακός τον συνέλαβε σε παγκάκι της πλατείας Βαρνάβα (στο Παγκράτι) όπου έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε παρουσία απλών κατοίκων και μικρών παιδιών, ο Manu Chao εξέπληξε γι ακόμα μια φορά, αφού αυτή τη φορά βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου που διαμαρτύρονταν έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Ο Γάλλος μουσικός έδωσε μια νότα αισιοδοξίας στη διαμαρτυρία των εργαζομένων, εκπλήσσοντας τόσο τους ίδιους όσο και τους περαστικούς που είδαν το σκηνικό. Φυσικά, οι κάμερες και τα social media πήραν αμέσως φωτιά.

SOOC / Giorgos Zachos

«Στηρίζω τους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ, αυτό που κάνουν είναι πολύ σημαντικό, είναι ο δρόμος της αυτονομίας και για μένα αυτοί οι άνθρωποι είναι δάσκαλοι. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό που κάνουν, και θα είμαι πάντα μαζί τους» δήλωσε ο ίδιος που πέρασε μαζί τους αρκετή ώρα και ενημερώθηκε μέσω διερμηνέα για τα αιτήματά τους και τον αγώνα τους υπέρ της αυτοοδιαχείρησης της ΒΙΟΜΕ. Οι εργαζόμενοι, που είναι απλήρωτοι από το Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν την επιχείρηση ανοιχτή.

Να θυμίσουμε πως ο Manu Chao διατηρεί εδώ και καιρό σχέση με την Ελληνίδα ηθοποιό, Κλέλια Ρένεση, γεγονός που εξηγεί τις συχνές επισκέψεις και την αγάπη του στη χώρα μας.

SOOC / Giorgos Zachos
SOOC / Giorgos Zachos
SOOC / Giorgos Zachos
SOOC / Giorgos Zachos
SOOC / Giorgos Zachos

Φωτογραφίες: Γιώργος Ζάχος / SOOC