Αποκαλύφθηκαν τα πιο εμπορικά album όλων των εποχών στη Βρετανία

queen

Οι μοναδικοί Queen άνοιξαν κι έκλεισαν την πρώτη δεκάδα των δίσκων με τις μεγαλύτερες πωλήσει στη Βρετανία

ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Για να γιορτάσει τα 60 χρόνια charts, η εταιρεία Official Charts Company αποκάλυψε τα 60 albums με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στη γηραιά Αλβιόνα.

Η κορυφή κατακτήθηκε από τη συλλογή των Queen "Greatest Hits", που κυκλοφόρησε το 1981 και σάρωσε τα charts, με πωλήσεις 6,1 εκατομμύρια κόπιες. Πρόκειται για το μοναδικό album στη Βρετανία που ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια σε πωλήσεις.

Οι Abba, ένα από τα σπουδαιότερα ποπ συγκροτήματα όλων των εποχών, επάξια στη δεύτερη θέση

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ακόμα μια συλλογή και συγκεκριμένα το “Gold: Greatest Hits” των ABBA. Το album, που κυκλοφόρησε το 1992, πούλησε 5,2 εκατομμύρια αντίτυπα, ξεπερνώντας για λίγο το δίσκο των Beatles "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band" (1967) που σημείωσε πωλήσεις ύψους 5,1 εκατομμυρίων κατακτώντας την τρίτη θέση.

Το χρυσό κορίτσι της βιομηχανίας, η Adele

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ένα πρόσωπο του σήμερα, μια νεαρή καλλιτέχνις που δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την Adele. Αν και μετρά λίγα χρόνια στη μουσική βιομηχανία, το κορίτσι που «ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσό» σημείωσε απίστευτες πωλήσεις με το δεύτερο δίσκο της, “21”, που κυκλοφόρησε μόλις το 2011. Στη λίστα βρέθηκε και η τελευταία της δουλειά, “25”, κατακτώντας τη θέση #27 στη λίστα με τους πιο εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών εφτά λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του. «Μίδας», όχι αστεία.

To band που μεσουράνησε στη britpop των 90s, οι Oasis

Και για να επανέλθουμε στη λίστα, στη θέση #5 «κάθισαν» οι φίρμες των 90s Oasis με το album τους “Morning Glory”. Να σημειωθεί πως μέχρι την κυκλοφορία του “25” της Adele, oι Oasis κρατούσαν επί 18 χρόνια την πρώτη θέση στη λίστα για το δίσκο που (ξε)πούλησε γρηγορότερα σε μια εβδομάδα. Το ρεκόρ τους έσπασε η Adele, πουλώντας 800,000 κόπιες, τη στιγμή που οι Oasis κατείχαν το ρεκόρ των 650,000 αντιτύπων σε μια εβδομάδα με το τρίτο δίσκο τους “Be Here Now” του 1997.

Η δεκάδα συμπληρώθηκε από το κλασικό -κι αναμενόμενο- "The Dark Side Of The Moon" (#7) των Pink Floyd, το "Brothers In Arms" (#8) των Dire Straits και φυσικά από τον Michael Jackson, που με τα "Thriller" και "Bad" σκαρφάλωσε στις θέσεις #6 και #9. Τη δεκάδα έκλεισαν και πάλι οι Queen έκλεισαν με την έτερη συλλογή τους “Greatest Hits II”.

O μοναδικός Robbie Williams που λατρεύει το ελληνικό κοινό

Οι περισσότερες εμφανίσεις στο επετειακό τοπ 60 ανήκουν αναμφίβολα στο Robbie Williams που βρέθηκε στις θέσεις #48, #56, #57 και #59 με τα albums του “I’ve Been Expecting You”, “Swing When You’re Winning”, “That’s ‘Progress” και “Never Forget – The Ultimate Collection” αντίστοιχα. 

Το πρώτο album chart δημοσιεύτηκε πριν από 60 χρόνια, στις 22 Ιουλίου 1956. Την κορυφή του κατέκτησε ο Frank Sinatra με το “Songs For Swingin’ Lovers”.

Δείτε την πρώτη δεκάδα του τοπ60 στη Βρετανία:

1) Queen – "Greatest Hits"

2) Abba – "Gold: Greatest Hits"

3) The Beatles – "Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band"

4) Adele – "21"

5) Oasis – "(What’s The Story) Morning Glory"

6) Michael Jackson – "Thriller"

7) Pink Floyd – "The Dark Side Of The Moon"

8) Dire Straits – "Brothers In Arms"

9) Michael Jackson – "Bad"

10) Queen – "Greatest Hits II"

Για να δείτε όλο το τοπ60, πατήστε εδώ.