"The Wideness of the Sea": Μπλε φως και αλουμίνιο «παντρεύονται» στο νησί της Πάτμου

patmos-ekthesi1

Κύμα, 170x220

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Ο Στέργιος Στάμος παρουσιάζει τις δικές του ιδιαίτερες θάλασσες στην έκθεσή του στο Patmos Aktis Suites & Spa, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts-Patmos Gallery.

Ο ζωγράφος επικεντρώνει αυτή τη φορά το ενδιαφέρον του στο Αιγαίο, «μια θάλασσα έμπνευσης», όπως το ονομάζει. Νέα ζωγραφικά και εννοιολογικά έργα προκύπτουν καθώς τα χρώματα μπλέκονται μοναδικά με σκέψεις και διατυπώσεις που συχνά κρύβονται στα κύματα του Στέργιου Στάμου. Τα μπλε χρώματα σε μια δυναμική παλέτα κυριαρχούν, ενώ τα κείμενα είναι άλλοτε ευανάγνωστα και άλλοτε όχι.

100x100

Ο ζωγράφος στέλνει μηνύματα στο φιλότεχνο κοινό όχι μόνο μέσα από τον χρωστήρα του, αλλά και τις φράσεις που επιλέγει. Στα έργα του Στάμου δεν ταιριάζουν οι θαλασσογραφίες, παρά μόνο η αίσθηση του χώρου, της κίνησης, της ανθρώπινης παρουσίας μέσω της γραφής. Στις εννοιολογικές του κατασκευές με αλουμίνιο και μπλε φως, η ποίηση δανείζει στίχους που αναγράφονται πάνω στα έργα.

80x160

Ο Στέργιος Στάμος
Γεννήθηκε  στην Κρανιά Γρεβενών το 1964. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης (εργαστήριο Β.Δημητρέα) 1984-1989. Έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται στην Πινακοθήκη Εμφιεντζόγλου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Συλλογή Λ.Μπέλτσιου, στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης τέχνης Λάρισας, στη Συλλογή BOSCH, στην Πινακοθήκη Κομοτηνής, στην είσοδο του θεάτρου Πάρκου στη Νάουσα της Πάρου και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει επίσης λάβει βραβεία και διακρίσεις.

100x100

Info
Eγκαίνια έκθεσης: 8 Ioυλίου, ώρα 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 8 - 21 Ioυλίου 2016

Ξενoδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa
Γροίκος, Πάτμος