Φεστιβάλ Αιγαίου με άρωμα Ερμούπολης

festibal-aigaiou-suros
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

240 καλεσμένοι καλλιτέχνες από 20 διαφορετικές χώρες συνθέτουν το 12ο Φεστιβάλ Αιγαίου στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το φεστιβάλ Αιγαίου ανοίγει της πόρτες του για 12η χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την αρχοντική Ερμούπολη. Τη διεύθυνση του φετινού Φεστιβάλ Αιγαίου έχουν οι Peter Tiboris, Ιδρυτής, Γενικός και Μουσικός Διευθυντής, Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Παραγωγών Όπερας του Φεστιβάλ, Γενική Διευθύντρια του Greek Opera Studio και Διευθύντρια του Φεστιβάλ. Πρόκειται για μια διοργάνωση της Midamerica Productions και της MidAm International της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Βασικοί συντελεστές του Φεστιβάλ Αιγαίου για το 2016 είναι οι: Giovanni Pacor, Κύριος Προσκεκλημένος Mαέστρος (Ιταλία, Πρώτη Εμφάνιση στο Φεστιβάλ), Ζωή Ζενιώδη, Συνεργάτης Μουσική Διευθύντρια και Μαέστρος, Dirk Boiy, Προσκεκλημένος Mαέστρος, Francis Bardot, Προσκεκλημένος Mαέστρος, Ραφαήλ Πυλαρινός, Βοηθός Μαέστρος και Διευθυντής Χορωδίας (Ελλάδα, Πρώτη Εμφάνιση στο Φεστιβάλ), Dirk Schattner, Σκηνοθέτης, Detlef Soelter, Σκηνοθέτης (Γερμανία, Πρώτη Εμφάνιση στο Φεστιβάλ), Παντελής Πολυχρονίδης και Σπύρος Σουλαδάκης, Πιανίστες,

Τέλος, η ορχήστρα που παίρνει φέτος μέρος είναι η Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία, με την ευγενή χορηγία της οικογένειας Schwarz του Μονάχου της Γερμανίας. Εκτελεστικός διευθυντής της Pan-European Philharmonia είναι ο Jakub Feibig.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Έναρξη
Το 12ο φεστιβάλ Αιγαίου θα ανοίξει την Κυριακή, 10 Ιουλίου στις 8.30μμ στο Θέατρο Απόλλων με μια συναυλία αφιερωμένη στον εορτασμό της 190ης Επετείου της Ονομασίας της Ερμούπολης από τον Λουκά Ράλλη στις 24 Ιουνίου, 1826. Θα παρουσιαστούν τα έργα: α. HAYDN: Λειτουργία No. 10 σε Ντο Μείζονα, H. XXII:9 (“Missa in Tempore Belli” / “Λειτουργία σε Εποχή Πολέμου”) με τους Λυδία Ζερβάνου, Σοπράνο, Κατερίνα Ρούσσου, Μέτζο-σοπράνο Ιωάννης Κάβουρας, Τενόρος, Stanislav Chernenkov, Μπάσος, και την Χορωδία του Δήμου Κέρκυρας “ San Giacomo” (Antoniy Ivanov, Mουσικός Διευθυντής) και β. TCHAIKOVSKY: Συμφωνία Νο. 6 σε Σι Ελάσσονα, Op. 74 ("Παθητική"), με την Pan-European Philharmonia και τον Peter Tiboris.

Όπερα
Η όπερα που θα παρουσιαστεί φέτος στο Φεστιβάλ Αιγαίου είναι το δραματικό και γεμάτο πάθος έργο I Pagliacci του Ιταλού συνθέτη Leoncavallo. Οι τραγουδιστές που θα πάρουν μέρος είναι οι εξής: Piero Giuliacci, Τενόρος (Canio), Eilana Lappalainen, Σοπράνο (Nedda), Massimiliano Fichera, Βαρύτονος (Tonio), Ιωάννης Κάβουρας, Τενόρος (Beppe), Joseph Lim, Βαρύτονος (Silvio). Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Giovanni Pacor, και τη σκηνοθεσία ο Detlef Soelter. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Απόλλων στις παρακάτω ημερομηνίες: 11, 13, 15, 17 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30μμ..

Η περιοχή Βαπόρια της πανέμορφης Σύρου

Συμφωνική μουσική
Στο φετινό Φεστιβάλ Αιγαίου θα παρουσιαστούν τα διάσημα συμφωνικά έργα υπό την μουσική διεύθυνση του Peter Tiboris: TCHAIKOVSKY: Συμφωνία Νο. 6 σε Σι Ελάσσονα, Op. 74 ("Παθητική"), BEETHOVEN: Εισαγωγή «Κοριολανός», Op. 62, BRAHMS: Τραγική Εισαγωγή, Οp. 61, HAYDN: Κονσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα No.1 σε Ντο Μείζονα, Hob.VIIb:1, Kύκλος: «Σπουδαίοι Καλλιτέχνες» - Nicholas Canellakis, Βιολοντσέλο και Εξάρχων (ΗΠΑ, πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα), BEETHOVEN: Κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε Μείζονα, Op.61, Κύκλος: «Σπουδαίοι Καλλιτέχνες» - Pavel Šporcl, βιολί (Τσεχία, πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ), CHOPIN: Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, αρ. 1, op.11, σε Μι Ελάσσονα, Κύκλος: «Καλλιτέχνες στο Προσκήνιο» - Asiya Korepanova, πιάνο (Ρωσία, Πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ), BERLIOZ: Ο Θάνατος της Κλεοπάτρας, H. 36, Κύκλος: «Καλλιτέχνες στο Προσκήνιο» - Κατερίνα Ρούσσου, Mέτζο-σοπράνο (Ελλάδα, πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ).

Συναυλίες για παιδιά και μεγάλους Παρασκευή, 15 Ιουλίου
Για μία ακόμη χρονιά η γνωστή “

Συναυλία στο Ηλιοβασίλεμα”, με την Choeur d'Enfants d'Ile-de-France (Παρίσι, Γαλλία) και τον Francis Bardot μαέστρο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Ιουλίου στις 6.00μμ στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δευτέρα, 18 Ιουλίου: Ειδική Συναυλία για Παιδιά - Δωρεάν Είσοδος για το κοινό την Δευτέρα, 18 Ιουλίου 8.30μμ – Θέατρο Απόλλων, επιδοτούμενη από το Δήμο Σύρου με τα παρακάτω έργα: α. BRITTEN: The Young Person's Guide to the Orchestra (1946), β. KLEISINGER: Tubby the Tuba (1946) Pan-European Philharmonia, Dirk Boiy, Mαέστρος (Βρυξέλλες, Βέλγιο), Γιώργος Μιχαλάκης, Αφηγητής (Σύρος) και γ. HENRY MOLLICONE: Starbird (1981), Greek Opera Studio, Eilana Lappalainen, Γενική Διευθύντρια του Greek Opera Studio, Detlef Soelter, Σκηνοθέτης. Tρίτη, 19 Ιουλίου: Την Tρίτη, 19 Ιουλίου, 8.30μμ στο Θέατρο Απόλλων θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ελεύθερη είσοδο για παιδιά και γονείς. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν Άριες από γνωστά Ορατόρια με Καλλιτέχνες του Greek Opera Studio και την Pan-European Philharmonia , υπό τη μουσική διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού, και στο δεύτερο μέρος θα κολουθήσει η “Βραδιά Τραγουδιού” με καλλιτέχνες του Greek Opera Studio ερμηνεύουν έργα από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αμερική και Ελλάδα, υπό τη γενική διεύθυνση της Eilana Lappalainen και τον Παντελή Πολυχρονίδη στο πιάνο. Greek Opera Studio Mαζί με τις παραπάνω συναυλίες, το Greek Opera Studio υπό την γενική διεύθυνση της Eilana Lappalainen, θα παρουσιάσει τα παρακάτω: α. “Η Τρέλα των Γάμων του Μότσαρτ”, (Βασισμένο στην όπερα “Οι Γάμοι του Φίγκαρο” του Μότσαρτ), σε σκηνοθεσία του Dirk Schattner και τον Σπύρο Σουλαδάκη στο πιάνο, β. Greek Opera Studio, το Μεγάλο Φινάλε: Η Όπερα σε Αφθονία, Σκηνές, ντουέτα, και άριες από τις πιο διάσημες όπερες με νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες του Greek Opera Studio και τον Παντελή Πολυχρονίδη στο πιάνο.

Συναυλία Εγχόρδων
Η ορχήστρα Academica Athens Orchestra υπό την μουσική διεύθυνση του Χρίστου Παπαγεωργίου στο πιάνο, θα παρουσιάσει τα εξής έργα: α. BRITTEN: Simple Symphony, Op. 4, β. BARBER: Αντάτζιο για Έγχορδα, από το Κουαρτέτο Εγχόρδων, Op. 11, γ. HANDEL: Σονάτα Αρ. 4 σε Ρε Μείζονα για Βιολί, Πιάνο, και Έγχορδα, HWV 372 σε μεταγραφή του Χ. Παπαγεωργίου, δ. J.S. BACH: Κονσέρτο για Πιάνο και Έγχορδα Αρ. 5 σε Φα Ελάσσονα, BWV 1056, ε. Χ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Κονσέρτο για Πιάνο και Έγχορδα No. 3, βασισμένο στο Κονσέρτο για Πιάνο και Έγχορδα Αρ. 5 σε Φα Ελάσσονα, BWV 1056 του Bach, Παραδοσιακό Ζεϊμπέκικο και Τάνγκο-Μπαλλάντα-Μάμπο. Επίσης, σε άλλη συναυλία, η Ορχήστρα Academica Athens Orchestra, θα παρουσιάσει τα εξής έργα: α. MOZART: Μικρή Νυχτερινή Μουσική, K.525, β. GENZMER: Κονσερτίνο Αρ. 2 για Πιάνο και Έγχορδα, υπό την μουσική διεύθυνση της Τζένιας Μανουσάκη στο πιάνο, γ. ΤCHAIKOVSKY: Σερενάτα για Έγχορδα σε Ντο Μείζονα, Op. 48 υπό τον Μαέστρο Peter Tiboris.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική Είσοδος με εισιτήρια 15 ευρώ και 10 ευρώ
Προπώληση: Θέατρο Απόλλων ή στο www.ticketservices.gr 

Για τις ακριβείς ημερομηνίες των παραστάσεων απευθυνθείτε στο www.festivaloftheagean.com

Ιnfo
12ο Φεστιβάλ Αιγαίου
10 - 23 Ιουλίου, 2016
Ερμούπολη, Σύρος