Beyoncé: «Ο πόλεμος εναντίον έγχρωμων και άλλων μειονοτήτων πρέπει να σταματήσει»

beyonce Daniela Vesco // facebook.com/beyonce
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Λίγο μετά τις δολοφονίες των τεσσάρων αστυνομικών στο Ντάλλας, η Beyoncé παίρνει θέση με μια οργισμένη ανοιχτή επιστολή.

«Δεν χρειαζόμαστε συμπάθεια. Χρειαζόμαστε από όλους να σεβαστούν τις ζωές μας» λέει η Beyoncé λίγο μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα μέσα από ανάρτηση που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της. Στο κείμενό της, η τραγουδίστρια που είναι γνωστή για την ακτιβιστική της δράση υπέρ των δικαικωμάτων των μαύρων, καταγγέλει την αστυνομική και ρατσιστική βία καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να υπερασπιστεί το πανανθρώπινο δικαίωμα της ζωής, το οποίο όπως αναφέρει καταπατάται.

H εξοργισμένη Beyoncé ανέβασε και σχετικό post στο Instagram

«Είναι στο χέρι μας να υψώσουμε το ανάστημά μας και να ζητήσουμε να σταματήσουν να μας σκοτώνουν. Δεν έχουμε ανάγκη την συμπόνια, αλλά το σεβασμό της αξίας των ζωών μας. Θα σταθούμε ενωμένοι σαν κοινότητα και θα παλέψουμε εναντίον όλων όσων πιστεύουν ότι οι εγκληματικές πράξεις εκ μέρους αυτών που υποτίθεται ότι υπάρχουν για να μας προστατεύουν πρέπει να μένουν επανειλημμένως ατιμώρητες» γράφει μεταξύ άλλων, ενώ συνεχίζει:

«Αυτή είναι μια μάχη για όποιον νιώθει περιθωριοποιημένος και παλεύει για την ελευθερία και τα δικαιώματά του, ανεξάρτητα φυλής, φύλλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Δεν πρόκειται για μια έκκληση αποκλειστικά προς τους αστυνομικούς αλλά προς οποιονδήποτε υποτιμά την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο πόλεμος εναντίον έγχρωμων και άλλων μειονοτήτων πρέπει να σταματήσει. Ο φόβος δεν είναι δικαιολογία. Το μίσος δεν θα νικήσει».

Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική επιστολή:

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο Ντάλλας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας εναντίον των Αφροαμερικανών. Τέσσερις νεκροί αστυνομικοί και 11 τραυματίες είνια ο απολογισμός των θυμάτων. Σημειώνουμε πως η διαδήλωση έγινε με αφορμή τις τις δολοφονίες των Αφροαμερικανών Alton Sterling και του Philando Castile από αστυνομικούς πριν από λίγες μέρες στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα αντίστοιχα.