Ο Syd Βarrett γίνεται ντοκιμαντέρ

syd-barrett
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Το φιλμ “Get All That Ant?” θα κάνει πρεμιέρα στο Cambridge Film Festival στα πλαίσια ενός μεγάλου θεματικού εορτασμού για τη ζωή του ροκ σταρ.

10 χρόνια μετά το θάνατο του Syd Barrett (που έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιουλίου 2006), ένα ακόμα ντοκιμαντέρ έρχεται για να διαφωτίσει τις άγνωστες πτυχές της ζωής του ιδρυτικού μέλους των Pink Floyd. Πρόκειται για το “Get All That Ant?”, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στη γενέτειρα του μουσικού, το Κέιμπριτζ, στα πλάισια του Cambridge Film Festival 2016. Το φιλμ θα αποτελέσει τον κεντρικό κορμό των προβολών με θέμα τη ζωή του Barrett, ενώ καθόλη την εβδομάδα που θα διαρκέσει το φεστιβάλ θα γίνουν διάφορες άλλες προβολές της ίδιας θεματικής καθώς και ξεναγήσεις σε διάφορα σημεία της περιοχής που μεγάλωσε και έζησε ο μουσικός. 

http://www.pink-floyd.org/

Το ντοκιμαντέρ έχει γυρίσει ο Anthony Stern, που υπήρξε συμμαθητής του Barrett στο σχολείο. Το φιλμ αποτελείται κατά κύριο λόγο από βιντεοσκοπήσεις, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, όλα τραβηγμένα τη δεκαετία του ’60 στο Κέιμπριτζ, το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο. Μεταξύ άλλων, στο ντοκιμαντέρ θα δούμε υλικό από ζωντανές εμφανίσεις και στιγμιότυπα διάφορων συγκροτημάτων, όπως Pink Floyd, The Rolling Stones, The Doors και Donovan, ενώ στην κάμερα μιλούν διάφοροι διάσημοι φίλοι του Barrett, όπως η Iggy Rose, πρώην κορίτσι του και μοντέλο για το εξώφυλλο του ντεμπούτου σόλο album του, “The Madcap Laughs”.

Το Cambridge Film Festival θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 27 Οκτωβρίου με την ταινία να κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο Cambridge Guildhall.