Ετοιμαστείτε για ένα ανεπανάληπτο rock n’ roll party με τους Eagles of Death Metal

eagles-of-death-metal

Oι Eagles of Death Metal, η μπάντα που επιβίωσε της αιματηρής επίθεσης στο Μπατακλάν στο Παρίσι, στις 14 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου το Piraeus Academy υποδέχεται τους Eagles of Death Metal για ένα μοναδικό live γεμάτο alternative, garage, blues, μα πάνω από όλα ροκ.

Η Αμερικανική μπάντα έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, για τους λάθος λόγους. Και αυτό έγινε για τη συναυλία τους στο Bataclan τον περασμένο Νοέμβρη, που βάφτηκε με αίμα όταν τρομοκράτες κράτησαν τους ίδιους και το κοινό όμηρους, με αποτέλεσμα 100 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσα τους και ένα μέλος του συνεργείου τους. Ένα χρόνο μετά από εκείνη τη φρικτή νύχτα, οι Eagles of Death Metal είναι ξανά στον δρόμο, συνεχίζουν να φτιάχνουν μουσική και να διασκεδάζουν τους fans με το υπερσεξουαλικό τους rock n’ roll. Επιτέλους θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και στα μέρη μας. Ορίστε 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για αυτούς.

Facebook/Eagles Of Death Metal

1. Η μπάντα δημιουργήθηκε από τον Jesse Hughes και τον παιδικό του φίλο, Josh Homme (Queens of the Stone Age), το 1998 στην Καλιφόρνια. Οι δυο τους είναι τα μόνα μόνιμα μέλη του group, ενώ έχουν συνεργαστεί με πάνω από 20 άλλους μουσικούς, ανάμεσα τους οι Dave Grohl, Brody Dalle, Jack Black κ.ά. Ο Homme βοήθησε τον Hughes με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, και μέσω της μουσικής πάλεψε τους προσωπικούς του δαίμονες.

2. Το όνομά τους προήλθε από ένα αστείο μεταξύ των δύο φίλων. Όταν ο Homme προσπάθησε να μυήσει τον Hughes στο death metal, του έβαλε να ακούσει μερικά κομμάτια των Vader, ονομάζοντας τους «Οι Eagles (αναφερόμενος στο γνωστό συγκρότημα), του death metal». Ο παραλληλισμός άρεσε τόσο πολύ στον Hughes που αποφάσισε να τον υιοθετήσει.

3. Το ντεμπούτο τους album “Peace, Love,Death Metal” κυκλοφόρησε το 2004, και πολλά από τα τραγούδια χρησιμοποιήθηκαν για διαφημιστικά όπως στη Budweiser, τα Windows και τα Wendy’s. Από τότε, πολλά κομμάτια τους έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις, soundtracks, τηλεοπτικές σειρές, και videogames.

4. Το τελευταίο τους album “Zipper Down” κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβρη. Το πρώτο single “Complexity”, είχε ένα αρκετά πρωτότυπο teaser poster, όπου τους παρουσίαζε σαν ήρωες του Star Trek. Στο album υπάρχει και μια διασκευή του “Save a Prayer” των Duran Duran. Μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι, μια εκστρατεία μέσω Facebook ξεκίνησε, με σκοπό να φτάσει το κομμάτι στο no.1 του Billboard. Οι Duran Duran είχαν δηλώσει ότι όλα τα έσοδα θα δίνονταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

5. Τον Δεκέμβρη του 15', η μπάντα βγήκε ξανά σε ευρωπαική περιοδεία, ονομάζοντας το tour “Nos Amis Tour” (οι φίλοι μας),  και συμπεριέλαβαν και μια στάση στο Παρίσι. Λίγους μήνες αργότερα, ο Hughes έκανε κάποια καθόλου εγκωμιαστικά σχόλια για τον ρόλο της ασφάλειας του Bataclan, το βράδυ της επίθεσης. Μετά το σάλο που ξέσπασε, πήρε πίσω τις δηλώσεις του, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να αφαιρεθούν από το line up του Rock En Seine.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ