Οι Radiohead θα κάνουν συναυλίες και την επόμενη χρονιά

radiohead-rainbows
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο Thom Yorke ήταν καλεσμένος χτες στην εκπομπή του Benji B στο BBC Radio 1, όπου έπαιξε μουσική και μίλησε μεταξύ άλλων για τα μελλοντικά σχέδια του γκρουπ.

Facebook / Eric Pàmies

O Thom Yorke στo Primavera Sound 2016

Συγκεκριμένα, ο Yorke μίλησε στον ραδιοφωνικό παραγωγό για τη συναυλιακή ατζέντα των Radiohead που, όπως είπε, δε θα περιοριστεί στο επερχόμενο live τους στο Όστιν στις 30 Σεπτεμβρίου. «Μετά από αυτό θα κάνουμε ένα διάλειμμα, και μετά θα κάνουμε μερικά ακόμα (σς. gigs) την επόμενη χρονιά, ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς» είπε σχετικά.

Ο Yorke μίλησε μεταξύ άλλων και για τη συνεργασία του με τον Flea (των Red Hot Chili Peppers) και τον Nigel Godrich για το supergroup Atoms for Peace που έφτιαξαν το 2009 μαζί με τους Joey Waronker (Βeck, R.E.M.) και Mauro Refosco. Όπως αποκάλυψε, θα ήθελε πολύ να δουλέψει ξανά με το γκρουπ με το που «ξελασκάρουν» οι υποχρεώσεις του με τους Radiohead, όπως και αυτές του Flea με τους Peppers.

Facebook / Eric Pàmies

O Thom Yorke στo Primavera Sound 2016

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συζήτησης, ο Yorke μοιράστηκε και μερικά προσωπικά του σχέδια, όπως το ότι στην παρούσα φάση κατασκευάζει studio μέσα στο σπίτι του. Στα highlights, οι επερχόμενες μουσικές κυκλοφορίες από τη συνεργασία του (ξανά μετά το 2011) με τον Four Tet και τον Burial

Η περιοδεία των Radiohead:
11/09 Βερολίνο - Lollapalooza
30/09 Όστιν - Austin City Limits Festival
03/10 Πόλη του Μεξικό - Palacio de los Deportes
04/10 Πόλη του Μεξικό - Palacio de los Deportes
07/07 Όστιν - Austin City Limits Festival

Στο μεταξύ, διαβάστε εδώ την εμπειρία μας από το show των Radiohead στο Primavera Sound Festival της Βαρκελώνης.