Είδαμε τους Eagles of Death Metal στο Piraeus Academy 117

eagles-of-death-metal-exit-serbia

Από παλαιότερο live τους στο Exit festival της Σερβίας

ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η Αμερικάνικη μπάντα έδωσε ένα καταπληκτικό show, αλλά δυστυχώς η προσέλευση στο Piraeus Academy ήταν απογοητευτική.

Φτάνοντας λοιπόν στις 21:30, οι Eagles of Death Metal είχαν μόλις ανέβει στη σκηνή. Το πρώτο πράγμα που παρατηρούσε κάποιος είναι ότι ο χώρος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μισοάδειος. Οι πρώτες σειρές πάντως έδειχναν να το ευχαριστιούνται.

Δεν πτοήθηκαν από αυτό το γεγονός οι Αμερικανοί, και στο set τους μας επεφύλαξαν όλες τις αγαπημένες τους επιτυχίες. Το “Complexity” από το νέο τους album “Zipper Down”, το “Now I’m A Fool”, φυσικά το “I Want You so Hard”, και το “Wannabe in L.A.”, δεν έλειψαν και ξεσήκωσαν το κοινό που δε σταμάτησε να χορεύει. Ειδική μνεία όμως πέρα από το τυπικό του setlist, οφείλει να γίνει στη σκηνική τους παρουσία. Ο Jesse Hughes, αυτός ο υπέροχος ροκ διάβολος, ένας redneck από την Καλιφόρνια, προκλητικός και σεξουαλικός, κουνιόταν ηδονικά επί σκηνής σχεδόν συνέχεια, κάπνιζε, έβριζε, και χαριεντιζόταν με τον στιβαρό, αλλά καταπληκτικό κιθαρίστα Dave Catching, που αποτελεί και το κρυφό χαρτί του συγκροτήματος. Τι για το υποτιθέμενο τους ρομάντζο και γάμο μας είπε, ο Hughes, τι για την –Ελληνίδα- ψυχολόγο του, τι για τον Παρθενώνα και τον Δία, δε λέγεται. Φλέρταρε με το κοινό, ήταν σε συνεχή επικοινωνία, αλλά ταυτόχρονα χαμένος στον δικό του κόσμο. Όλα ήταν χύμα αλλά και πολύ επαγγελματικά. Δεν μπορούσες να μη γελάσεις με αυτή την περσόνα που έχει χτίσει ο Hughes,και να παραδοθείς στο διονυσιακό τους rock n’ roll. Για το τέλος, αφήσαν ένα τζαμάρισμα/μάχη ανάμεσα στον Catching,τον μπασίστα Matt McJunkins και τον drummer Jorma Vik, που μας πήρε τα αυτιά.

Facebook/Eagles Of Death Metal

Οι Eagles of Death Metal, έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό για τους λάθος λόγους, μετά τη σφαγή του Bataclan. Δείχνουν να το έχουν ξεπεράσει, αν και δε θα είναι ποτέ πια οι ίδιοι. Παρόλα αυτά προσέφεραν ένα πολύ δυνατό και άκρως διασκεδαστικό show, που δεν άφησε κανέναν ανικανοποίητο. Όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Piraeus Academy πέρασαν καλά. Και αυτό στην τελική ήταν και το ζητούμενο. 

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ