Solange: «Γιατί νιώθω άβολα σε χώρους όπου υπάρχουν πρωτίστως λευκοί»

solange-knowls
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η αδερφή της Beyoncé έγραψε πρόσφατα στο blog της για τις κακές εμπειρίες της σε πρόσφατη συναυλία των Kraftwerk στην Νέα Ορλεάνη, όπου είχε πάει με τον σύζυγο της και τον 11χρονο γιο της.

Σύμφωνα με την τραγουδίστρια, κατά τη διάρκεια του σετ του γερμανικού συγκροτήματος, τέσσερις γυναίκες άρχισαν να της φωνάζουν να κάτσει κάτω. Όταν η Solange τούς εξήγησε ότι ήρθε να χορέψει, μια εξ’ αυτών της πέταξε ένα λάιμ!

Στη συνέχεια, ο σύζυγός της ζήτησε εξηγήσεις από τις τέσσερις γυναίκες και μια εξ’ αυτών απάντησε ότι «δεν φώναξε τίποτα από τα απαίσια και άσχημα πράγματα που ακούστηκαν». Η Solange θεώρησε ότι η απάντηση αναφερόταν σε ρατσιστικά σχόλια τα οποία δεν άκουσε, αν και απέφυγε να αποκαλέσει τις τέσσερις γυναίκες ρατσίστριες.

Στο blog της εξήγησε ότι δεν την εξέπληξε η συγκεκριμένη συμπεριφορά και ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί μαύροι νιώθουν άβολα σε χώρους όπου υπάρχουν πρωτίστως λευκοί. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για την ίδια, πάντως, ήρθε όταν οι τέσσερις γυναίκες αποφάσισαν να σηκωθούν και αυτές από τις θέσεις τους να χορέψουν -κάτι που συνέχισε και η ίδια να κάνει μαζί με τον σύζυγο και το παιδί της.