Το γερμανικό δικαστήριο αναδεικνύει σε «υψηλή τέχνη» τα διάσημα techno πάρτυ του Berghain

berghain

To Berghain άνοιξε το 2004 στη θέση του θρυλικού club Ostgut (1998–2003)

ΤΡΙΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Eίναι επίσημο! Techno-κλασσική μουσική σημειώσατε x.

Τα techno πάρτυ στο Berghain ξεκινούν Σάββατο και τελειώνουν Κυριακή. Όσοι -λίγοι- έχουν καταφέρει να μπουν σε ένα από τα διασημότερα dance club του κόσμου έχουν να μιλούν για μια μοναδική ηδονιστική εμπειρία για γερά στομάχια και ανθεκτικούς οργανισμούς. Πρόσφατα, το κτίριο-Mέκκα των clubbers ανά τον κόσμο, είχε δικαστικά τρεχάματα με το γερμανικό νόμο που απειλούσε να χρεώσει στο Berghain φόρο διασκέδασης ύψους 19%, τη στιγμή που άλλοι χώροι μουσικών εκδηλώσεων στη Γερμανία φορολογούνται με ποσοστό μόλις 7%.

Το Berghain πήρε το όνομά του από τις περιοχές Kreuzberg και Friedrichshain, στις οποίες εκτείνεται το κτίριο

Τα γερμανικά δημοσιεύματα μιλούν για μια έντονη διαμάχη μεταξύ εφοριακών και ιδιοκτητών του club, με τους πρώτους να υποστηρίζουν πως το Berghain δεν είναι παρά ένας απλός χώρος διασκέδασης, άνευ οποιασδήποτε πολιτιστικής αξίας, και τους δεύτερους να μιλούν για ένα χώρο-ορόσημο για την παγκόσμια dance κουλτούρα που στέκεται με άνεση δίπλα στην κλασσική μουσική.

Tελικά, η ετυμηγορία ήρθε υπέρ του Berghain, καθώς το γερμανικό δικαστήριο αντιλήφθηκε τη σημασία του club για την ταυτότητα του Βερολίνου, αναδεικνύοντάς το και δια νόμου πλέον σε τόπο πολιτιστικής αξίας. 

"What happens in Berghain, stays in Berghain" λένε οι θαμώνες του club

Τέλος τα ηδονιστικά techno πάρτυ στο Berghain, ξεκινούν οι (απενεχοποιημένες) «βραδιές πολιτισμού»!