Οι Aqua ξανά μαζί

aqua
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Θυμάστε σίγουρα τους Δανούς που πριν από 20 χρόνια -ναι,πέρασαν τόσα-, είχαν κάνει όλο τον πλανήτη να τραγουδάει το εθιστικό τους hit “Barbie Girl”.

Τώρα, τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος, Nystrøm, René Dif, Søren Rasted και Claus Norreen, θα βρεθούν ξανά μαζί και θα δώσουν μερικές συναυλίες στη γενέτειρα χώρα τους το 2017, για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια της μεγαλύτερης επιτυχίας τους.

Το “Barbie Girl”, είχε προκαλέσει σάλο όταν κυκλοφόρησε, με το πονηρό περιεχόμενο των στίχων, που αναφερόταν στον όχι και τόσο αθώο, ροζ κόσμο της κούκλας Barbie. Έφτασε στο Νούμερο 1 του Βρετανικού chart και στο 7 του αμερικάνικου το 1997. Την ίδια επιτυχία είχαν και τα επόμενα singles του ντεμπούτου τους album “Aquarium”, τα  “Doctor Jones” και “Turn Back Time”. To album συνολικά πούλησε 14 εκατομμύρια αντίτυπα.

Μετά όμως από αυτή τη σαρωτική επιτυχία, οι Aqua δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τη δόξα τους και το επόμενο τους album απογοήτευσε. Ως αποτέλεσμα, το 2001 διαλύθηκαν. Το 2008 επανενώθηκαν, και το 2009 κυκλοφόρησαν μια συλλογή Greatest Hits, ενώ το 2011 ήρθε το τρίτο τους album “Megalomaniac”, που γνώρισε επιτυχία μόνο στη Δανία.