Πουλήθηκε ο χώρος του ιστορικού δισκάδικου Amoeba Music στο Χόλιγουντ

amoeba-music
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η αλυσίδα, η οποία έχει άλλα δυο καταστήματα στο Λος Άντζελες, ειδικεύεται σε σπάνια βινύλια και θεωρείται «Μέκκα» για τους συλλέκτες.

Ο χώρος του ανεξάρτητης αλυσίδας δισκάδικων Amoeba Music στην Sunset Boulevard του Χόλιγουντ πουλήθηκε για 34 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Time Out LA. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας για άμεσο κλείσιμο, αφού σύμφωνα με δήλωση της Amoeba Music στο Twitter, το κατάστημα στην Sunset Boulevard έχει συμβόλαιο για «αρκετά χρόνια». Η Amoeba Music εξήγησε επίσης ότι «δεσμεύονται να μείνουν στο Χόλιγουντ» και πως οι νέοι ιδιοκτήτες του χώρου είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο επέκτασης του.

Η δήλωση της Amoeba Music ήρθε ως αντίδραση σε φήμες για επερχόμενο κλείσιμο ή πώληση του καταστήματος όταν το διαδικτυακό περιοδικό LAist ανακάλυψε αρχιτεκτονικά σχέδια που απεικόνιζαν έναν πολυτελή 20όροφου ουρανοξύστη με πισίνα στην θέση του δισκάδικου.

Η Amoeba Music άνοιξε το τρίτο της κατάστημα στην Sunset Boulevard το 2001 και γρήγορα έγινε στέκι για τους μουσικόφιλους της πόλης, αφού στα 2,200 τμ του υπήρχαν πραγματικοί «θησαυροί» ανάμεσα στους 250,000 δίσκους, κασέτες και CD στα ράφια. Τα άλλα δυο καταστήματα της Amoeba Music βρίσκονται στο Μπέρκλεϋ και το Σαν Φρανσίσκο από το 1990 και 1997 αντίστοιχα.