«Συγκατοίκηση»: Η μεγάλη ρετροσπεκτίβα στη μουσική του K.BHTA σύντομα στα χέρια μας

sugkatoikisi-kbhta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Κ. Βήτα, Κορνήλιος Σελαμσής, ARTéfacts ensemble, Θεοδώρα Μπάκα «συγκατοικούν» σε μια μοναδική μουσική ρετροσπεκτίβα, που θα κυκλοφορήσει σε LP, CD και ψηφιακές πλατφόρμες (i-tunes, Spotify, κλπ) στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η γοητευτική επανασύνθεση μιας εικοσάχρονης μουσικής διαδρομής από ένα χαρισματικό σύνολο. Το ARTéfacts Ensemble αντικαθιστά τους υπολογιστές του Κωνσταντίνου Βήτα με τον φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων, απελευθερώνοντας τις ηλεκτρονικές μουσικές που αγαπήσαμε. Ο Κωνσταντίνος Βήτα, το ARTéfacts Ensemble, 20 μουσικοί, η Θεοδώρα Μπάκα και ο Κορνήλιος Σελαμσής που ανέλαβε την ενορχήστρωση «συγκατοίκησαν» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013 σε ένα σπάνιο οπτικοακουστικό θέαμα.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο αιώνια νέος που αγαπήσαμε από την εποχή των Στέρεο Νόβα

Ακριβώς τρία χρόνια μετά, η Συγκατοίκηση κυκλοφορεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 από την Puzzlemusik σε LP, CD και σε ψηφιακή έκδοση (i-tunes, Spotify, Tidal, Google Play, Deezer, Shazam και πολλές ακόμη). H Συγκατοίκηση αποτελεί ηχογράφηση της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στις 28 Σεπτεμβρίου 2013.

Η  Συγκατοίκηση  είναι μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση www.sgt.gr  που εκδίδεται και διανέμεται από την Puzzlemusik www.puzzlemusik.com