O «007»...σε νέα έκδοση

o-007se-nea-ekdosi

Ο ...τελευταίος James Bond, Daniel Craig

ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Πίνει πάντα το μαρτίνι του ...κουνημένο και όχι ανακατεμένο, και σε ένα χρόνο κλείνει τα 60. Ο λόγος για τον James Bond, τον ήρωα που δημιούργησε το 1953 ο Ian Fleming, και ο οποίος επιστρέφει σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Η εταιρεία, που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία του συγγραφέα, Ian Fleming, υπέγραψε, σύμφωνα με το Reuters, συμβόλαιο διάρκειας 10 χρόνων με τις εκδόσεις Random House Group, προκειμένου να κυκλοφορήσουν οι ιστορίες του πράκτορα 007, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Συγκεκριμένα, ο εκδοτικός όμιλος, που διαθέτει τις παλιές …γνώριμες, για τον Bond, εκδόσεις Vintage, απέκτησε τα δικαιώματα για 14 βιβλία με ήρωα τον γνωστό πράκτορα και δύο ακόμα τίτλους του συγγραφέα.

Η συμφωνία, της οποίας φυσικά οι όροι δεν έχουν αποκαλυφθεί, αντιπροσωπεύει για τον συγγραφέα τη μεγάλη επιστροφή στο είδος, του οποίου η πρώτη έκδοση «Casino Royal» κυκλοφόρησε το 1953 από την θυγατρική εταιρεία της Vintage.

Ο κατάλογος του Bond είναι ένας από τους πιο βραβευμένους στον εκδοτικό κλάδο, με παγκόσμιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατ. αντίτυπα χωρίς να υπολογίσει κανείς τα πολλαπλάσια κέρδη, που αποκομίζει μέχρι και σήμερα, από τις κινηματογραφικές μεταφορές.

Μάλιστα με την πρωτότυπη ταινία «Dr.No» να γιορτάζει φέτος τα 50α γενέθλιά της αλλά και την κυκλοφορία της νέας ταινίας «Skyfall» μέσα στο 2012, τα κέρδη αλλάζουν μέρα με τη μέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ian Fleming Publications Ltd, Corinne Turner, δήλωσε για την συνεργασία «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο James Bond ενώνεται ξανά με τον αρχικό του εκδότη. Αυτή η νέα συνεργασία, που περιλαμβάνει έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, αντιπροσωπεύει μία σημαντική αλλαγή για τον συγγραφέα και την δουλειά του».

Ο συγγραφέας Sebastian Faulks, έγραψε τη... συνέχεια του James Bond στο «Devil May Dare»

Η Vintage βέβαια, απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα για τις περιπέτειες του Bond στην αγγλική γλώσσα σε όλον τον κόσμο, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Τα πολυαναμενόμενα βιβλία λοιπόν, θα ξεκινήσουν το νέο τους «ταξίδι» αυτό το καλοκαίρι σε έντυπη μορφή από τη Vintage αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή από τη Vintage Classics. Τέλος, η εταιρεία αναμένεται να αναλάβει τις εκδόσεις του 007 από την Penguin τον Απρίλιο.