Ακούσαμε τη «Συγκατοίκηση» του Κ.ΒΗΤΑ και των καλεσμένων του στη Στέγη

sugkatoikisi-cover
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ο Κ.Βήτα κάνει μια αναδρομή στην εικοσαετή του πορεία, και προσκαλεί εκλεκτούς φίλους για να συνδράμουν στο εγχείρημα.

H «Συγκατοίκηση» όλων αυτών των μουσικών συνέβη ζωντανά το 2013 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Τρία χρόνια μετά, η συγκατοίκηση αυτή έρχεται ηχογραφημένη σε LP, CD και ψηφιακά. Ένας καλλιτέχνης σαν τον Κ.Βήτα βέβαια δεν θα έκανε μια στεγνή και αυστηρή αναδρομή σε όλα εκείνα τα τραγούδια του που αγαπήσαμε. Έτσι άφησε τους υπολογιστές στην άκρη, προτιμώντας να αφήσει τις συνθέσεις του στα φυσικά όργανα των ARTéfacts ensemble, υπό την καθοδήγηση του Κορνήλιου Σελαμσή και με τη συνδρομή της μεσόφωνου Θεοδώρας Μπάκα.

Οι ARTéfacts Ensemble

Η παρουσία των φυσικών οργάνων φέρνει έναν φρέσκο αέρα σε κομμάτια που έτσι κι αλλιώς φέρουν πλέον τη σφραγίδα του κλασσικού. Δεν μπορείς να μη συγκινηθείς από την εκτέλεση του «Ασύρματος Κόσμος» ή το λυρισμό στο «Ταξίδι στη Γη» και να μη θαυμάσεις την ευφάνταστη μεταμόρφωση της «Ποπ Κατσαρίδας».

Ο Κ.Βήτα παραδόθηκε στους κλασικούς ήχους των ARTéfacts Ensemble και το αποτέλεσμα είναι μαγικό

Σε αυτή τη «Συγκατοίκηση» όλοι οι «ένοικοι» συνυπάρχουν ελεύθερα, αυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και δημιουργούν νέες αναμνήσεις. Η ρετροσπεκτίβα αυτή θα μιλήσει στην καρδιά αυτών που η ζωή τους άλλαξε ακούγοντας Στέρεο Νόβα και που λάτρεψαν τη σόλο πορεία του Κ.Βήτα. Δεν είναι μέρος μιας νέας γνωριμίας με τη μουσική του καλλιτέχνη, καλύτερα κάποιος να ανατρέξει στη δισκογραφία του για αυτό. Είναι το φρεσκάρισμα σε μια σχέση, ανάμεσα σε εκείνον και το κοινό, που μένει πάντα φλογερή, κυρίως λόγω αυτών των εξαιρετικών εκπλήξεων.

Άλμπουμ: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ
Καλλιτέχνης: Κ. ΒΗΤΑ/ARTéfacts ensemble/Κορνήλιος Σελαμσής/Θεοδώρα Μπάκα
Label: Puzzlemusik

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ