Συναντήσαμε τους Whereswilder καθοδόν για το live τους στο An Club

whereswilder
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Oι Whereswilder θα εμφανιστούν στο Αn Club την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου για να γιορτάσουν την επερχόμενη δισκογραφική κυκλοφορία τους.

Αν και μετρούν μόλις τρία χρόνια στην εγχώρια μουσική πραγματικότητα, οι Whereswilder έχουν προλάβει να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο (το “Yearling” τον Ιανουάριο του 2015) και να έχουν στα σκαριά τον δεύτερο, να ανέβουν σε πάσης φύσεως stage, να παίξουν πλάι σε ηχηρά ονόματα (βλ. Planet of Zeus) και να ανοίξουν φεστιβάλ όπως το Rockwave. Με ήχους που ισορροπούν μεταξύ 60s ψυχεδέλειας και stoner rock, το τετραμελές γκρουπ μπολιάζει το vintage με το σύγχρονο και συνθέτει ένα γοητευτικό κράμα που δεν περνά απαρατήρητο -όπως άλλωστε ούτε οι ίδιοι. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και το δυνατό buzz που συνοδεύει τις εξαιρετικές live εμφανίσεις τους, οι οποίες και μαρτυράνε πως δεν πρόκειται απλώς για μια ακόμα αθηναϊκή μπάντα.

Λίγο πριν το πολυαναμενόμενο live τους στο πλευρό των Baby Guru και The Voyage Limpid Sound, συναντήσαμε τους Whereswilder και μιλήσαμε για το επερχόμενο album τους, τα «τελετουργικά» τους πριν και μετά τα live, τα μελλοντικά τους βήματα και πολλά άλλα.  

Ποιοι ήταν οι κύριοι σταθμοί για τη δημιουργία του νέου σας album;

Η αλλαγή της σύνθεσης της μπάντας, η πρώτη μας περιοδεία μαζί με τον χρόνο που περάσαμε όλοι μαζί εκεί και γενικώς οι δίσκοι που ακούγαμε όλη αυτή την περίοδο. Όλα αυτά μαζί με τα προσωπικά βιώματα του καθενός μας (μουσικά και προσωπικά) συνέθεσαν με έναν τρόπο το αποτέλεσμα που θα ακούσετε.

Τι ακούτε στο Spotify αυτή την περίοδο;

Η απάντηση διαφέρει ανά περίπτωση αλλά μας αρέσει αρκετά το ντεμπούτο των Whitney αυτή την περίοδο.

Ποιες ελληνικές μπάντες θαυμάζετε περισσότερο;

Θαυμάζουμε άνευ όρων όλες αυτές τις μπάντες και τους μουσικούς που έδειξαν πως οι περιορισμοί υπάρχουν κυρίως γι' αυτούς που δεν το παλεύουν και έβαλαν τη χώρα στον ενεργό μουσικό χάρτη.

Με ποιον συνάδερφό σας, Έλληνα ή ξένο, θα θέλατε να τα πιείτε μέχρι πρωίας;

Έχουμε την χαρά και την τιμή να έχει συμβεί αυτό με πολλούς από τους Έλληνες συναδέλφους σε διάφορες πόλεις και όχι μόνο στην Αθήνα. Σε αυτές τις συνεδρίες έχουν ειπωθεί τόσο φοβερά και χρήσιμα πράγματα που στ' αλήθεια δεν σκεφτήκαμε ποτέ κάποιον ξένο μουσικό/καλλιτέχνη.

Σε ποιου live τα παρασκήνια θα θέλατε να είχατε βρεθεί;

Στο τελευταίο live των Cream στο Albert Hall το 1968. Ακόμη και από το YouTube σού δίνεται η εντύπωση ότι εκεί μέσα εκείνες τις ώρες συνέβαινε κάτι εξωπραγματικό.

Έχετε κάποιο τελετουργικό (μικρό ή μεγάλο) που ακολουθείτε πάντα πριν βγείτε στη σκηνή;

Κάποιος πρέπει υποστεί ένα session ακραίου δουλέματος.

Μετά τα live σας ακολουθείτε κάποια συνήθεια;

Μία και μοναδική, το μάζεμα.

Έχετε κάποια τρελή ιστορία με θαυμάστρια να μοιραστείτε;

Όχι, εκτός αν τα διάφορα σχόλια των μανάδων μας για την εμφάνισή μας μετράνε.

Ποια η τελευταία συναυλία που πήγατε να δείτε;

Και πάλι αλλάζει ανά την περίπτωση. Η τελευταία που βρεθήκαμε όλοι μαζί ήταν στους Last Shadow Puppets.

Αν σας ζητούσαν να φτιάξετε ένα soundtrack, ποια ταινία θα ντύνατε;

Δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ αλλά αν οι Out There  έφτιαχναν ποτέ μια ταινία σίγουρα θα ήταν τιμή μας να φτιάξουμε τη μουσική που θα την έντυνε.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; 

Την Παρασκευή 21/10 παίζουμε στο An Club παρέα με δύο μπάντες που αγαπάμε, τους Baby Guru και τους The Voyage Limpid Sound. Εκεί θα παίξουμε πολύ υλικό από τον δίσκο που θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες από την Inner Ear Records.

Σοφία Κανελλοπούλου / [email protected]