Η ζωή της Nico μετά τους Velvet Underground

nico
ΤΡΙΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Νέα βιογραφική ταινία για την τραγική ζωή της γερμανίδας superstar του Warhol.

Η Τριν Ντίρχολμ θα ενσαρκώσει την Nico των Velvet Underground σε μια νέα βιογραφική ταινία για τα τελευταία χρόνια της, όταν προσπαθούσε να ξεκινήσει μια φιλόδοξη σόλο καριέρα και αντιμετώπιζε παράλληλα την εξάρτηση από την ηρωίνη.

Όπως εξηγεί η Susanna Nicchiarelli, σκηνοθέτης της ταινίας που τιτλοφορείται «Nico, 1988», στόχος της είναι να δείξει πως η Nico δεν κατέληξε να είναι ένα «χοντρό πρεζάκι» μετά τους Velvet Underground και το Factory, όπως πολλοί θεωρούν, συμπεριλαμβανομένου και του Andy Warhol.

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η ταινία θα ξεκινά το 1987, έναν χρόνο πριν τον θάνατο της Nico, όταν ξεκίνησε την σόλο καριέρα της και επιχείρησε να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη. Ενδεχομένως η ταινία να καλύψει επίμαχα περιστατικά, όπως μια φερόμενη ρατσιστική επίθεση της Nico με σπασμένο μπουκάλι εναντίον μιας άλλης τραγουδίστριας.

Ο μουσικός μάνατζερ Danny Fields είχε αποκαλύψει στον Guardian ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1970 η Nico επιτέθηκε σε μια άλλη τραγουδίστρια με πολυφυλετική καταγωγή σε ένα δείπνο. «Η Nico, δεν ξέρω, ένιωθε παραμελημένη ή μεθυσμένη και ξαφνικά είπε "Mισώ τους μαύρους", έσπασε ένα κρασοπότηρο στο τραπέζι και το έμπηξε στο μάτι της κοπέλας. Υπήρχαν πολλά αίματα και φωνές».

Η ταινία θα περιέχει αναδρομές στο παρελθόν της Nico, αλλά είναι σχετικά απίθανο να συμπεριληφθούν γεγονότα όπως το προαναφερθέν. Όπως εξηγεί η σκηνοθέτης, η ταινία έχει εμπνευστεί από τις ερμηνείες και τους στίχους των τραγουδιών της Nico και «θα μας πει περισσότερα από όσα θα μπορούσε οποιοσδήποτε άλλος διάλογος ή κατάσταση στη ταινία».

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου.