5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους Hot Chip

hot-chip
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Με αφορμή το dj set του Alexis Taylor στο ανανεωμένο gig space του 6 d.o.g.s. αυτή την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, ας θυμηθούμε τις πιο σημαντικές στιγμές του ιδιοφυούς γκρουπ που ξέρει να μας κάνει να χορεύουμε όσο κανένα άλλο.

1. Ξεκίνησαν το 2000 από τους Alexis Taylor και Joe Goddard, που ήταν παιδικοί φίλοι. Από την εφηβεία τους έφτιαχναν μαζί μουσική και έπαιζαν όποτε τους δινόταν η ευκαιρία σε pubs της περιοχής τους.

2. Ένας από τους σημαντικούς σταθμούς της καριέρας τους ήταν η συνεργασία τους με τον Peter Gabriel. O κιθαρίστας Al Doyle λέει ότι ο Gabriel είναι ένας συγκρατημένος, καλός άνθρωπος, που ξέρει να φτιάχνει πολύ καλό τσάι! Έχουν επίσης συνεργαστεί και μετον Robert Wyatt για μια σειρά από remix των τραγουδιών του album “Made in the Dark”.

Facebook

3. Κανένα από τα μέλη του συγκροτήματος δεν ξέρει να οδηγεί.

4. Το 2009 ήταν υποψήφιοι για Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording για το “Ready for the Floor” αλλά έχασαν από τους Daft Punk. Για την προώθηση του συγκεκριμένου single, o τραγουδιστής Joe Goddard εμφανίστηκε στο Βρετανικό κωμικό show “Never Mind the Buzzcocks”.

5. O Alexis Taylor κυκλοφόρησε το 2008 ένα solo album, το “Rubbed Out”, σε αρκετά διαφορετικο στυλ από αυτό των Hot Chip. o Joe Goddard έχει επίσης κυκλοφορήσει solo δουλειές και, μάλιστα, το κομμάτι “Gabriel” «έντυσε» μουσικά το βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto V.

Domino Records / Photo: Steve Gullick
O Alexis Taylor των Hot Chip θα εμφανιστεί στο six d.o.g.s. την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για το dj set εδώ.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ