Επιτέλους δήλωση του Ντίλαν για το Νόμπελ

bob-dylan2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

O μουσικός μίλησε για την τιμή που του έκανε η Ακαδημία, βραβεύοντας τον με το Νόμπελ λογοτεχνίας, δύο βδομάδες μετά το γεγονός.

Ο Ντίλαν που έλαβε το Νόμπελ «ως δημιουργούς μιας νέας ποιητικής έκφρασης στην μεγάλη Αμερικάνικη παράδοση», δεν είχε κάνει καμία δήλωση για αυτό το γεγονός, από τις 13 Οκτωβρίου, όταν και έγινε γνωστή η βράβευσή του.  Η άρνησή του αυτή να ευχαριστήσει εκείνους που τον επέλεξαν είχε προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια και, μάλιστα, ένα μέλος της Ακαδημίας τον αποκάλεσε αγενή και υπερόπτη.

Σε μια νέα του συνέντευξη στην Daily Telegraph, o Ντίλαν μίλησε επιτέλους για το Νόμπελ, τονίζοντας την ευγνωμοσύνη του στην Ακαδημία.

«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Είναι καταπληκτικό. Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;», δήλωσε ο Ντίλαν, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε μιλήσει τόσο καιρό, είπε: «Λοιπόν, εδώ είμαι». Είπε επίσης ότι θα παρευρεθεί στην τελετή απονομής στην Στοκχόλμη τον Δεκέμβρη, αν αυτό είναι δυνατό, και πώς θα χαρεί ιδιαίτερα να παραλάβει το βραβείο αυτοπροσώπως.