Η Adele μιλά για την μάχη της με την επιλόχεια κατάθλιψη

adele
ΤΡΙΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

«Δεν με θα πείραζε αν δεν ξανάκανα περιοδεία, Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά»

Η Adele μίλησε για την μάχη που έδωσε με την επιλόχεια κατάθλιψη μου βίωσε μετά την γέννηση του γιου τους Angelo, πριν από τέσσερα χρόνια. Στην συνέντευξη της στο Vanity Fair εξήγησε δεν πιστεύει ότι θα κάνει δεύτερο παιδί.

«Είμαι πάρα πολύ φοβισμένη. Είχα περάσει ιδιαίτερα άσχημη επιλόχεια κατάθλιψη μετά τον γιο μου και με τρόμαξε» εξήγησε η 28χρονη Βρετανίδα τραγουδίστρια. Στην ερώτηση εάν κατέφυγε σε αντικαταθλιπτικά φάρμακα, η Adele απάντησε κατηγορηματικά όχι, συμπληρώνοντας ότι δεν ήθελε να συζητήσει το πρόβλημα της με κανέναν, αφού ήταν ιδιαίτερα διστακτική. Ο σύντροφος της τραγουδίστριας της παρότρυνε να μιλήσει με άλλες εγκύους, με την ίδια αρχικά να αντιστέκεται στην ιδέα. Στην πορεία όμως, χωρίς να το καταλάβει η ίδια, άρχισε να συναναστρέφεται με εγκύους και γυναίκες με παιδιά, γιατί όπως εξηγεί «είχαν λίγο περισσότερη υπομονή».

Μια μέρα όμως, μιλώντας σε μια φίλη της, συνειδητοποίησε πόσο μισεί την κατάσταση στην οποία βρισκόταν και όταν το ανέφερε, η φίλη της ξέσπασε σε κλάματα, απαντώντας ότι νιώθει το ίδιο. Αυτή η εμπειρία ήταν και που την βοήθησε να ξεπεράσει την επιλόχεια κατάθλιψη. Η γενικότερη αντίληψη στην Αγγλία για αυτής της μορφής κατάθλιψης, εξηγεί η Adele, είναι ότι μια μάνα δεν θέλει να είναι με το παιδί της γιατί ανησυχεί ότι θα το πονέσει ή δεν θα είναι καλή μάνα. Στην δική της περίπτωση όμως η Adele ομολογεί ότι είχε εμμονές με το παιδί της και ένιωθε ανεπαρκής, σαν να είχε πάρει την χειρότερη απόφαση της ζωής της. Η επιλόχεια κατάθλιψη μπορεί να πάρει πολλές μορφές.

Το επόμενο βήμα που πήρε για να ξεπεράσει την επιλόχεια κατάθλιψη ήταν να αφιερώσει ένα απόγευμα την εβδομάδα στον εαυτό της, για να κάνει πράγματα χωρίς το παιδί της. «Τέσσερις από τις φίλες μου αισθάνθηκαν το ίδιο με μένα, και όλες ντρεπόντουσαν πάρα πολύ να μιλήσουν γι 'αυτό, νόμιζαν ότι όλοι θα πίστευαν ότι ήταν κακές μητέρες, αλλά δεν είναι έτσι» δήλωσε η Adele, συμπληρώνοντας ότι «γίνεσαι καλύτερη μαμά, αν δώσεις στον εαυτό σου χρόνο για να περάσεις καλύτερα».

REUTERS / STOYAN NENOV

Η Adele τραγούδησε μπροστά σε 160.000 θεατές που βρέθηκαν στο Glastonbury το 2016 για να την ακούσουν.

«Δεν με θα πείραζε αν δεν ξανάκανα περιοδεία»

Στην συνέχεια της συνέντευξης η Αγγλίδα τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα εάν δεν άκουγε ξανά το χειροκρότημα του κοινού. Το Φεβρουάριο ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία με 107 εμφανίσεις, με την τελευταία συναυλία της να γίνεται στις 21 Νοεμβρίου στο Φοίνιξ της Αριζόνα. «Θα μου άρεσε να συνεχίζω να βγάζω δίσκους, αλλά θα ήμουν μια χαρά εάν δεν άκουγα ξανά [το χειροκρότημα του κοινού]. Κάνω περιοδείες απλά για αν δω όλους όσους με έχουν υποστηρίξει. Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά. Είμαι Βρετανίδα και δεν το έχουμε αυτό να θέλουμε συνέχεια να βγάζουμε περισσότερα λεφτά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Adele στη συνέχεια υπογράμμισε ότι οι σχέσεις τις είναι πιο σημαντικές από «οποιαδήποτε περιοδεία» και ότι εάν αντιλαμβανόταν ότι η σχέση της με τον σύντροφο της Simon ή με τον γιο της Angelo αρχίζει να παραπαίει, θα παρατούσε την περιοδεία της. «Η ζωή μου είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο κάνω, γιατί πως αλλιώς υποτίθεται θα γράψω έναν δίσκο εάν δεν έχω ζωή; Εάν δεν έχω πραγματική ζωή τότε είναι game over άλλωστε» κατέληξε η Adele.