Ο Bono μπήκε στη λίστα με τις «γυναίκες της χρονιάς»

bono
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο λόγος; O ακτιβισμός του υπέρ της ισότητας των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν το αξίζω αλλά είμαι ευγνώμων γιατί έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να πω ότι δεν θα κερδίσουμε τη μάχη για την ισότητα των φύλων εάν δεν πάρουν την πρωτοβουλία να συνεργαστούν άντρες και γυναίκες. Εμείς [οι άνδρες] είμαστε σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για αυτό το πρόβλημα, οπότε πρέπει να συμμετέχουμε στις λύσεις» δήλωσε.

Μέσα από την πρόσφατη καμπάνια του με τίτλο Poverty Is Sexist, o Bono αποσκοπεί να βοηθήσει τις φτωχότερες γυναίκες του κόσμου να αποκτήσουν πρόσβαση σε τροφή, καθαρό νερό, εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη, ενώ παράλληλα αγωνίζεται για τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών καθώς και για προστασία από τη σεξουαλική βία.

Όταν ο Bono ρωτήθηκε γιατί οι άνδρες είναι διστακτικοί στην υπεράσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων, η απάντηση που έδωσε ήταν αφοπλιστική: «Οι άνδρες μπορεί να είναι λίγο χαζοί, συμπεριλαμβανομένου και εμού» προσθέτοντας ότι τέτοια τα πράγματα θα πρέπει να είναι προφανή. «Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Οι αρχηγοί είναι υπόλογοι σε όλους μας. Εάν δεν υποστηρίζουν τις γυναίκες και τα κορίτσια, μπορούμε να τους καταψηφίσουμε. Ο Μαντέλα είχε πει ότι ‘πάντα φαίνεται αδύνατο, μέχρι να επιτευχθεί’».

Ο εκκεντρικός τραγουδιστής τωn U2 είναι ο πρώτος άντρας που συγκαταλέγεται στην ετήσια λίστα του περιοδικού Glamour για τη «Γυναίκα της χρονιάς».