Πέντε τραγούδια με πολιτικό νόημα εν όψει των αμερικανικών εκλογών

thatser-morisseu
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Με τις αμερικανικές εκλογές να πλησιάζουν και το αποτέλεσμα να είναι αμιφλεγόμενο, ας θυμηθούμε μερικά τραγούδια με πολιτικό περιεχόμενο που θα σας βάλουν σε σκέψεις.

Morrissey-Margaret On the Guillotine- Είναι γνωστό το μένος του Moz για την πρώην Σιδηρά Κυρία, μια από τις πιο μισητές πολιτικούς όλων των εποχών. Το κομμάτι από το album “Viva Hate”, με την ερώτηση "When will you die?" είναι καυστικό και ανατριχιαστικό, αντικατοπτρίζοντας την απέχθεια της εργατικής τάξης για τις πολιτικές της Θάτσερ.   

Bob Dylan-The Times They Are A-Changing- Πάντα όταν υπάρχει μια πολιτική αλλαγή στον παγκόσμιο χάρτη, αυτό το κομμάτι του κύριου Zimmerman, ποστάρεται μανιωδώς στα social media, ακόμα κι αν γράφτηκε στα ‘60’s. 

Ian Brown-F.E.A.R.- "Fallen empires are ruling" και “Free expression as revolution."  τραγουδάει ο Brown, με τα αρχικά γράμματα να σχηματίζουν τη λέξη F.E.A.R., κάνοντας έτσι ένα έξυπνο παιχνίδι με τις λέξεις και παράλληλα ένα κοινωνικό σχόλιο για το ποιοι βρίσκονται στην εξουσία. 

Rage Against The Machine-Killing in the Name- Δεν υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που απέδωσαν τόσο έντονα την ανάγκη για κοινωνική αφύπνιση ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να καταστείλουν κάθε μορφή ελεύθερης έκφρασης. 

Manic Street Preachers- If You Tolerate This, Then Your Children Will Be Next- Οι Manics είναι γνωστοί για την έντονη πολιτική τους δράση και τα τραγούδια τους που εξετάζουν διάφορα κοινωνικά ζητήματα, από τον ρατσισμό, μέχρι τον ολοκληρωτισμό. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ένα καυστικό σχόλιο για τον πλανήτη και τη ζωή που αφήνουμε στις μελλοντικές γενιές. 

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ