Εικοσιοχτώ κείμενα όπου η γλώσσα των συναισθημάτων έχει τον κύριο λόγο
Το βιβλίο του Γιάννη Βάλτη με τίτλο "Extra Ball" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός.
«Ματαίως ασχολήθηκα με τη διαφήμιση. Ματαίως φλέρταρα, ματαίως χαμογέλασα, ματαίως άκουσα με τις ώρες ανοησίες, ματαίως προσπάθησα να ενταχθώ. Πολλοί λόγοι φαντάζομαι με οδήγησαν σ’ αυτή τη ματαιότητα. Παγιδεύτηκα στην πεποίθηση πως όσο ανεβαίνεις, τόσο πιο ελεύθερος γίνεσαι. Πρώτα εξαντλήθηκαν οι δυνάμεις, μετά η υπομονή, μετά το ενδιαφέρον, μετά τα χρήματα στην αγορά, τέλος η υγεία κι η αυταπάτη».
Πρώτο βιβλίο του Γιάννη Βαλτή που ως τώρα μιλούσε μέσω της δημιουργίας εικόνων. Χωρίς καμμιά λογοτεχνικότητα και συναισθηματισμό ο Βαλτής γράφει λογοτεχνία που κατευθείαν συγκινεί και ταράζει. Εικοσιοκτώ κείμενα πυροδοτημένα από την εμφάνιση της ασθένειας στη ζωή του κεντρικού προσώπου: μεταξύ κυνισμού και χαδιού, λυγμού και ανάλαφρου σφυρίγματος ο συγγραφέας στήνει ένα κόσμο, πικρό και διασκεδαστικό, θαυμαστά ολοκληρωμένο, όπου η ανάγκη της ελευθερίας, η γλώσσα των αισθημάτων έχουν τον κύριο λόγο.
Ο Γιάννης Βαλτής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε φωτογραφία στην Κολωνία, εργάστηκε ως φωτογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός στη διαφήμιση, ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δυο παιδιά και ζει στη Βουρβουρού.







