Νέο βίντεοκλιπ από τους Nick Cave and the Bad Seeds

nice-cave2
ΤΡΙΤΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο Nick Cave και το συγκρότημά του κυκλοφόρησαν το νέο βιντεοκλίπ τού “Magneto” από τον πρόσφατο δίσκο “Skeleton Tree”.

Το βιντεοκλίπ περιλαμβάνει αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ “One More Time With Feeling” του Andrew Dominik, που καλύπτει την ηχογράφηση του δίσκου καθώς και τον τραγικό θάνατο του γιου του Cave, Arthur και το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου. 

Όπως και τα προηγούμενα βιντεοκλίπ από τον δίσκο –“Jesus Alone”, “I Need You” και “Girl in Amber”–, στο “Magneto” o Nick Cave εμφανίζεται να παίζει το τραγούδι στο στούντιο. Για τον Ιανουάριο έχει ανακοινωθεί μια περιοδεία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου θα γίνουν οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις των Nick Cave and Bad Seeds μετά το θάνατο του γιου του. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια περιοδεία στην Βόρεια Αμερική τον Μάιο και Ιούνιο.

Δείτε το βίντεοκλιπ 

Το ντοκιμαντέρ του Dominik προέκυψε μετά τον θάνατο του γιου του, όταν ο Cave συνειδητοποίησε ότι θα πρέπει να προωθήσει το δίσκο. Αυτή η τρομακτική προοπτική τον έκανε να «αρρωστήσει», αναφέρει ο σκηνοθέτης, αφού θα έπρεπε να μιλήσει για το πλαίσιο του δίσκου με δημοσιογράφους. Η επιλογή για το ντοκιμαντέρ, εξηγεί ο Dominik, ήταν μια επιλογή «αυτοσυντήρησης» αφού μπορούσε έτσι να μιλήσει για το τι έγινε.