Ο Μάρτιν Σκρέλι πανηγυρίζει για τον Τραμπ με τους Wu-Tang Clan

wu-tang-clan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο διαβόητος επενδυτής μοιράστηκε τον πιο σπάνιο και ακριβό δίσκο στον κόσμο.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος στην πλειονότητά του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή του για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που χάρηκαν με το αποτέλεσμα.

Ανάμεσα στους χαρούμενος είναι ο Μάρτιν Σκρέλι, ένας επενδυτής σε φαρμακοβιομηχανίες, στον οποίο ανήκει ο πιο σπάνιος και ακριβός δίσκος στον κόσμο, το περιβόητο “Once Upon A Time” των Wu-Tang Clan. Ο Σκρέλι είχε αγοράσει το δίσκο σε δημοπρασία για δυο εκατομμύρια δολάρια και στα τέλη Οκτωβρίου υποσχέθηκε να τον μοιραστεί, εφόσον ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές. Όπερ και εγένετο, αφού όταν οριστικοποιήθηκε η επικράτηση του Ρεπουμπλικανού πολιτικού, ο Shkreli ανέβασε βίντεο στο Youtube παίζοντας τα τραγούδια των Wu-Tang Clan.

Reuters

O Μάρτιν Σκρέλι αγόρασε τον δίσκο των Wu-Tang Clan για δύο εκατομμύρια δολάρια.

Ο Σκρέλι βρέθηκε στο προσκήνιο το 2015 όταν μέσω της Turing Pharmaceuticals αγόρασε την πατέντα για το φάρμακο Daraprim – το οποίο χρησιμοποιείται από ασθενείς με AIDS – και αύξησε την τιμή από 13,5 σε 750 δολλάρια ανά χάπι. Ο ίδιος δικαιολόγησε κυνικά τη δραματική αύξηση της τιμής τού φαρμάκου ως απαραίτητη για να συνεχίσει να είναι βιώσιμη η επιχείρησή του. Μετά την πώληση του δίσκου στη δημοπρασία, ο RZA των Wu-Tang Clan ανακοίνωσε ότι θα δωρίσουν ένα σημαντικό μέρος των εσόδων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.