Νονός ταραντούλας ο Johnny Cash και νέα συλλογή με ανέκδοτα ποιήματά του

johny-cash
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συλλογή ποιημάτων που είχε γράψει σε ηλικία 12 μόλις ετών ο Johny Cash έρχονται στο προσκήνιο, ενώ, την ίδια στιγμή, επιστήμονες δίνουν το όνομά του σε ένα νέο είδος ταραντούλας.

Μια νέα συλλογή ποιημάτων του Johnny Cash, “Forever Words: The Unknown Poems” θα κυκλοφορήσει και, όπως προϊδεάζει ο τίτλος, θα περιέχει ανέκδοτο υλικό. Τα ποιήματα ήρθαν στο φως μετά τον θάνατο του Man in Black το 2003 και ορισμένα από αυτά γράφτηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία, το 1944, όταν ήταν 12 χρονών. Σύμφωνα με το Pitchfork, η έκδοση θα περιέχει αντίγραφα των χειρόγραφων του Cash.

Ο γιος του Cash, John Carter Cash, δήλωσε στους New York Times: «Θέλω ο κόσμος να έχει μια πιο βαθιά αντίληψη για τον πατέρα μου, πέραν του θρυλικού, κουλ άνδρα με τα μαύρα. Νομίζω ότι το βιβλίο θα βοηθήσει ως προς αυτό».

Σε άλλα νέα σχετικά με τον Johnny Cash, το BBC News αναφέρει ότι επιστήμονες έδωσαν το όνομά του σε ένα νέο είδος ταραντούλας. Συγκεκριμένα, το “Aphonopelma johnnycashi” είναι ένα από 14 νέα είδη ταραντούλας που ανακάλυψαν στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη αράχνη ανακαλύφθηκε κοντά στη φυλακή Folsom της Καλιφόρνια, όπου ο Cash είχε πραγματοποιήσει σειρά συναυλιών για τους κρατούμενους τη δεκαετία του 1960. Ο Chris Hamilton του Πανεπιστημίου Auburn, ο οποίος ανακάλυψε την ταραντούλα στα πλαίσια της διδακτορικής του έρευνας, δήλωσε φαν του Cash και εξήγησε ότι το συγκεκριμένο είδος δεν ανακαλύφθηκε νωρίτερα, λόγω της ομοιότητας του με άλλα είδη.