Ο Μπομπ Ντίλαν δεν θα πάει να παραλάβει το Νόμπελ

bob-dylan-2014
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

O Μπομπ Ντίλαν αποφάσισε ότι δεν θα πάει στη Σουηδία για να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας με το οποίο τιμήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η Σουηδική Ακαδημία που βράβευσε τον Αμερικανό τραγουδοποιό, έβγαλε μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει ότι ο Ντίλαν θα είναι απών από την τελετή στις 10 Δεκεμβρίου και δε θα παραλάβει αυτοπροσώπως το βραβείο του.

«Η Σουηδική Ακαδημία, έλαβε ένα προσωπικό γράμμα από τον Μπομπ Ντίλαν, στο οποίο εξηγεί ότι λόγω υποχρεώσεών που υπήρχαν προ της βράβευσής του, δεν θα μπορέσει να βρεθεί στην Στοκχόλμη τον Δεκέμβρη και έτσι δεν θα παραστεί στην τελετή των Βραβείων Νόμπελ. Τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή για αυτή τη βράβευση και θα ήθελε πολύ να παραλάβει το βραβείο του αυτοπροσώπως».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το να μην έρχονται τα τιμώμενα πρόσωπα είναι φυσικά ασυνήθιστο, αλλά όχι και πρωτοφανές. Στο πρόσφατο παρελθόν, πολλοί βραβευθέντες δεν μπόρεσαν να έρθουν στην Στοκχόλμη και να παραλάβουν το βραβείο τους για διάφορους λόγους, ανάμεσα τους οι Doris Lessing, Harold Pinter και Elfriede Jelinek. Ανυπομονούμε για την ομιλία του Μπομπ Ντίλαν που είναι απαραίτητο να δώσει μέσα σε έξι μήνες, ξεκινώντας από τις 10 Δεκέμβρη 2016».

Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook, ο Ντίλαν δεν έχει ζωντανές εμφανίσεις προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα, αλλά οι υποχρεώσεις του είναι προσωπικής φύσεως.