Κι άλλα μυστικά στο "Blackstar" του Ντέιβιντ Μπάουι

david-bowie
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Φαν του "Star Man" μοιράζονται τις ανακαλύψεις τους για τα μυστικά του εξώφυλλου.

Πρόσφατα, ο Jonathan Barnbook, σχεδιαστής του εξώφυλλου του "Blackstar" και επί χρόνια συνεργάτης του David Bowie, αποκάλυψε ότι υπάρχουν αρκετά κρυμμένα μυστικά τα οποία οι φαν δεν έχουν ανακαλύψει. Ανάμεσα στα πολλά τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμα, είναι και ένα «μεγάλο πράγμα», είχε δηλώσει αινιγματικά. Το περιοδικό Spin συγκέντρωσε ορισμένα από τα κρυφά μυστικά του εξώφυλλου του Blackstar.

Spin / Robert Matthews

Πουλί εν πτήση ή διαστημόπλοιο, εσείς αποφασίζετε.

Το «μεγάλο πράγμα» στο οποίο ενδεχομένως αναφέρθηκε ο Barnbook είναι η αντανάκλαση του ίδιου του δίσκου στο φως από συγκεκριμένη γωνία. Σύμφωνα με αναγνώστες του περιοδικού, από την μια πλευρά στην αντανάκλαση διακρίνεται ένα αστέρι ή πουλί εν πτήση, ενώ από την άλλη ένα διαστημόπλοιο.

Spin / RobboRobson21

Το εξώφυλλο του "Blackstar" σε UV light αποκτά μια μπλε λάμψη.

Οι αναγνώστες του περιοδικού έχουν ήδη βρει αρκετά μυστικά και στο εξώφυλλο. Ένας φαν του Bowie ανακάλυψε ότι εάν φωτίσει το εξώφυλλο του δίσκου με black light λάμπα, τότε αποκτά μια μπλε λάμψη.

Spin / Matias Hidalgo

Η αντανάκλαση του Bowie στο εσωφύλλου του δίσκου.

Σύμφωνα με άλλο αναγνώστη, εάν ανοιχτεί το gatefold εξώφυλλο σε κατάλληλη γωνία, τότε η φιγούρα του Bowie από την μια πλευρά αντανακλάται πάνω στο τοπίο με αστέρια της άλλης πλευράς. Πιθανόν, όμως, σημειώνει ο αναγνώστης, αυτό να έχει γίνει κατά λάθος, λόγω της χρήσης γυαλιστερού χαρτιού.

Spin / Matias Hidalgo

Ο "Star Man" κάνει την εμφάνιση του στο εσώφυλλο του "Blackstar".

Τέλος, τα αστέρια στο εσώφυλλο του "Blackstar" σχηματίζουν έναν άνθρωπο. Όπως αναφέρει ο αναγνώστης που έκανε την παρατήρηση, φαίνεται να έγινε επίτηδες, αφού ο Bowie ήταν γνωστός, μεταξύ άλλων, ως "Star Man".