Ο Bob Dylan «σνομπάρει» και τον Obama

bob-dylan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δεν παρευρέθηκε σε συγκέντρωση του απερχόμενου προέδρου για αμερικανούς νομπελίστες.

Μετά τη Σουηδική Ακαδημία, ο Bob Dylan αποφάσισε να αγνοήσει και τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama, αφού δεν παρευρέθηκε σε συγκέντρωση που διοργανώνεται στον Λευκό Οίκο για τους Αμερικανούς νομπελίστες. «Δυστυχώς, ο Bob Dylan δεν θα βρίσκεται στοn Λευκό Οίκο σήμερα. Οπότε, όλοι μπορούν να ηρεμήσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Josh Earnest σε δημοσιογράφους. Ο απερχόμενος πρόεδρος είχε συγχαρεί τον Dylan για την βράβευση τον Οκτώβριο μέσω του Twitter.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σουηδική Ακαδημία, η οποία απονέμει τα βραβεία Νόμπελ κάθε χρόνο, ανακοίνωσε ότι ο Dylan τελικά θα λείψει από την επίσημη τελετή στις 10 Δεκεμβρίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Dylan ενημέρωσε την Ακαδημία γραπτώς ότι έχει «προϋπάρχουσες δεσμεύσεις» που δεν του επιτρέπουν να παρευρεθεί στην τελετή. Σύμφωνα με τη Σουηδική Ακαδημία, η μόνη υποχρέωση του Dylan είναι να κάνει μια διάλεξη εντός έξι μηνών από την επίσημη τελετή.

Όπως εξηγεί σε δεύτερη ανακοίνωση η Σουηδική Ακαδημία, υπάρχει μια πιθανότητα να προγραμματιστεί μια συναυλία του Bob Dylan στην Στοκχόλμη το 2017, πιθανότατα την άνοιξη, οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία για τη διάλεξη. Δεδομένης της έλλειψης ενθουσιασμού του Dylan για το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας που του απενεμήθη τον Οκτώβριο, μένει να φανεί εάν θα κανονίσει τελικά τη συναυλία στη Σουηδία.