«Ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος» στον χώρο βιβλίου και πολιτισμού Εν Πλω

taksidi-sto-xrono-giannis-mpouloumpasis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης του γνωστού επαγγελματία φωτογράφου Γιάννη Μπουλούμπαση έγινε τον προηγούμενο Οκτώβριο, με ιδιαίτερη επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ θα συνεχιστεί στο εξωτερικό.

Η έκθεση αναφέρεται στον ρουμανικό λαό που μετά την πτώση του κομμουνισμού, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Διατηρώντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την παράδοση της φιλοσοφίας του, μέσα από την πίστη του για ό,τι έχασε και αγωνίζεται να ανακτήσει, χωρίς να αλλοιωθεί από το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης, επιθυμεί να ενταχθεί στην Δύση, υποστηρίζοντας την πνευματική τoυ ανεξαρτησία στον δυτικό κόσμο. Η πρώτη ατομική έκθεση του Γιάννη Μπουλούμπαση αποτυπώνει την καθημερινότητα του ρουμανικού λαού, όπως την κατέγραψε ο φωτογράφος μέσα από εικόνες δρόμου το 2012

Η έκθεση περιλαμβάνει 80 ασπρόμαυρες φωτογραφίες διαφόρων διαστάσεων.

Για την έκθεση φωτογραφίας θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Φλώρος, διευθυντής του περιοδικού  Fhotonet, και Ειρήνη Ευριπίδου, ιδιοκτήτρια της Evripides art Gallery

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών του Γιάννη Μπουλούμπαση θα διατεθούν για την δημιουργία ενός τρίγλωσσου λευκώματος (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά), που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Εν Πλω. Σκοπός της έκδοσης του λευκώματος είναι η δημιουργία ενός φωτογραφικού αρχείου documentary, το οποίο θα σταλεί σε βιβλιοθήκες, ιδρύματα, χώρους τέχνης και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού.

Ο Γιάννης Ν. Μπουλούμπασης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη φωτογραφία με ειδικότητα στο αρχαιολογικό ρεπορτάζ το 2003 και από το 2004 συνεργάζεται επαγγελματικά με φωτο-ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες και ιστότοπους. Με τη φωτογραφία Δρόμου (Street Photography) ασχολείται από το 2009.

Info
Εγκαίνια: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00
Βιβλιοπωλείο Εν Πλω (Πατάρι-χώρος σεμιναρίων )
Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό κέντρο Atrium
Η Έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό κατά την διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος