«Δώδεκα Μέρες στην Πάτμο» μέσα από το φωτογραφικό φακό του βραβευμένου Darran Rees

thanasis-easy-rider- Thanasis (easy rider)
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στην έκθεση θα δούμε τοπία του νησιού και πορτραίτα ντόπιων κατοίκων που ξεφεύγουν από την απλοϊκή παραδοσιακή εικόνα και τις τουριστικές καρτ-ποστάλ.

Μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Πάτμο, ο καλλιτέχνης, παρουσιάζει μέσα από τη δική του ματιά τις ιδιαιτερότητες μιας ξένης γι αυτόν κουλτούρας. Το φωτογραφικό αυτό project δεν αντικατοπτρίζει απλώς την πραγματικότητα, ούτε λειτουργεί ως μια απλή ξενάγηση σε ένα νησιωτικό περιβάλλον. Μας κάνει να δούμε και να κατανοήσουμε γνώριμες εικόνες με διαφορετικό τρόπο και να αναρωτηθούμε μάλιστα για την ίδια τη φύση και την αληθινή ουσία του κόσμου γύρω μας και των συνοδοιπόρων μας σε κάθε μας «ταξίδι».

Come to Paradise
Toy

Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, βέβαια, το ίδιο το νησί της Πάτμου, ένας τόπος ξεχωριστά συγκλονιστικός, με πνευματική αύρα και ταυτόχρονα πανέμορφος και φιλικός.

O βραβευμένος Βρετανός φωτογράφος Darran Rees

Η έκθεση του Darran Rees πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πάτμο τον Ιούλιο του 2016, στο πλαίσιο του 6oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης από τους διοργανωτές. Μερικούς μήνες μετά, φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στη Φιλοθέη και το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γεώργιος Καρύδης» με στόχο τη σύνδεση με το ευρύτερο κοινό.

Info
Εγκαίνια: Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 7-11 Δεκεμβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 18:00–21:00 / ΣΚ 12:00–17:00
Οργάνωση: ΟΚΑΠΑ & Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γεώργιος Καρύδης»
Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη, 210-6749860