Η Madonna δημοπρατεί και ερμηνεύει για το Μαλάουι

madonna
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συγκέντρωσε 7,5 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα έβαλε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η βασίλισσα της pop Madonna τα έβαλε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, δηλώνοντας παράλληλα ότι «ντρέπεται» που είναι Αμερικανίδα πολίτης, κατά την διάρκεια φιλανθρωπικής συναυλίας και δημοπρασίας στο Μαϊάμι, η οποία συγκέντρωσε επτάμιση εκατομμύρια δολάρια για το ίδρυμά της για το Μαλάουι.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας προβλήθηκαν φωτογραφίες του Donald Trump και η Madonna τραγούδησε τους στοίχους «you know that you're toxic» της επιτυχίας «Toxic» της Britney Spears. Η τραγουδίστρια αποκάλυψε στο κοινό ότι είχε ξαπλώσει στο κρεβάτι του νεοεκλεγέντος προέδρου, όταν ο ίδιος έλειπε από το σπίτι, για τις ανάγκες φωτογράφισης για περιοδικό και τον κατέκρινε για το φθηνό γούστο και την ισλαμοφοβία του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα των ιθαγενών Αμερικανών στο Standing Rock και αναρωτήθηκε γιατί καταστρέφεται η γη τους. «Με κάνει και νιώθω πραγματικά ντροπή – ντροπή που είμαι Αμερικανίδα, ντροπή που είμαι άνθρωπος» δήλωσε, προτού ερμηνεύσει το «American Life».

Στην φιλανθρωπική βραδιά «μουσικής, τέχνης και αταξίας», όπως χαρακτηρίστηκε, η Madonna επανέφερε το «Tears of a Clοwn» σόου της,εμπνευσμένο από τα καμπαρέ και το οποίο είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά την Αυστραλία φέτος τον Μάρτιο. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Art Basel στον Μαϊάμι, της μεγαλύτερης έκθεσης τέχνης στη Βόρεια Αμερική, η οποία προσελκύει πλούσιους συλλέκτες και διασημότητες από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους (οι οποίοι πλήρωσαν τουλάχιστον πέντε χιλιάδες δολάρια για να παρευρεθούν), ήταν ο Leonardo DiCaprio, ο Chris Rock, ο Dave Chappelle, η Courtney Love, o James Corden και ο Alex Rodriguez, πρώην της Madonna.

Πριν την συναυλία η Madonna δημοπράτησε ορισμένα αντικείμενα της προσωπικής της συλλογής, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου της Tracey Emin για 550.000 δολάρια, καθώς και τρεις φωτογραφίες από τον γάμο της με το Sean Penn που τράβηξε ο Herb Ritts για 230.000 δολάρια. Δημοπρατήθηκαν επίσης ένας πίνακας του Damien Hirst, μια προσωπική παράσταση από τον μάγο και ταχυδακτυλουργό David Blaine, καθώς και η διαμονή μιας εβδομάδας στην κατοικία του DiCaprio στο Παλμ Σπρινγκς. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας η Madonna ανέβηκε σε ένα τραπέζι και χόρεψε στην αγκαλιά ενός προσκεκλημένου και στη συνέχεια αποφάσισε να δημοπρατήσει την καρέκλα, λέγοντας ότι 600 δολάρια καλύπτουν τα έξοδα φοίτησης σε γυμνάσιο ενός κοριτσιού στο Μαλάουι. Η καρέκλα τελικά πουλήθηκε για δέκα χιλιάδες δολάρια.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια η Madonna υιοθέτησε τον γιο της David από ένα ορφανοτροφείο στο Μαλάουι. Όπως είχε δήλωσε τότε δεν ήξερε καν που βρισκόταν η χώρα. Ο David έπασχε από πνευμονία και ελονοσία, η μάνα του είχε πεθάνει κατά την διάρκεια του τοκετού, ενώ είχαν πεθάνει όλα του τα αδέρφια. Στην εμφάνισή του επί σκηνής και πριν από αυτήν της Madonna, ο David δήλωσε ότι είναι «ένας από τους τυχερούς». Η διοργάνωση της σταρ είχε στόχο τη συνεισφορά στην κατασκευή ενός παιδιατρικού χειρουργείου και μιας μονάδας εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στο Μαλάουι.