Στα σκαριά η εγκυκλοπαίδεια του Χάρι Πότερ

sta-skaria-i-egkuklopaideia-tou-xari-poter-egkuklopaideia-tou-xari-poter

ΤΡΙΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Αν και έχει από καιρό ανακοινώσει ότι ο Χάρι Πότερ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, η συγγραφέας του μικρού μάγου, JK Rowling δεν φαίνεται να είναι έτοιμη να αποδεσμευτεί πλήρως, επιβεβαιώνοντας ότι ετοιμάζει την… εγκυκλοπαίδεια του.

Με το πρώτο μυθιστόρημα της για ενήλικες να είναι λίγο πριν από το τυπογραφείο, η συγγραφέας JK Rowling, δεν μπορεί ακόμα να αφήσει πίσω τον μαγικό κόσμο που την έκανε διάσημη και επιβεβαιώνει ότι δουλεύει σκληρά για την κυκλοφορία της εγκυκλοπαίδειας του κόσμου του Χάρι Πότερ.

Η ίδια με δηλώσεις της, διευκρινίζει ότι μόλις ξεκίνησε την διαδικασία για τη δημιουργία της εγκυκλοπαίδειας και πρόκειται για μία πολύ σκληρή δουλειά. Επεσήμανε δε, σύμφωνα με τον Guardian, ότι τα έσοδα θα τα διαθέσει σε φιλανθρωπίες.

Η συγκεκριμένη εγκυκλοπαίδεια ωστόσο έχει υπάρξει ήδη «μήλο της έριδος», καθώς πριν από τέσσερα χρόνια ένας μικρός αμερικανικός εκδοτικός οίκος, ο RDR Books, οδηγήθηκε στο δικαστήριο από την συγγραφέα επειδή σκόπευε να κυκλοφορήσει το «λεξικό Χάρι Πότερ» χωρίς την άδεια της. Η JK Rowling τότε αποκαλέσει το βιβλίο «κλέφτη 17 χρόνων σκληρής δουλειάς».

Τα νέα ωστόσο ότι η συγγραφέας έχει πιάσει δουλειά με την εγκυκλοπαίδεια έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση περαιτέρω λεπτομερειών για το νέο της βιβλίο. Σύμφωνα με δηλώσεις της θα ονομάζεται «The casual vacancy» και θα εκδοθεί τον Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για μία τύπου «μαύρη κωμωδία» που αφορά στην ιστορία μιας ειδυλλιακής πόλης που διχάζεται από τις εκλογές του συμβούλιου της τοπικής ενορίας. Το μυθιστόρημα των 480 σελίδων, διαδραματίζεται στο Pagford, ένα ονειρικό τοπίο με μια λιθόστρωτη πλατεία με αγορά και ένα αρχαίο αβαείο, που γρήγορα θα μετατραπούν σε «πεδίο μάχης».