Πέντε λόγοι για να μη χάσετε το live των Boris στο Fuzz

boris
ΤΡΙΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το 2016 θα κλείσει συναυλιακά με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο! Παραθέτουμε πέντε λόγους για να μη λείψει κανείς από το live των Boris την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.

1. Γιατί η τριάδα των Atsuo (drums, φωνητικά) / Wata (κιθάρα, φωνητικά) / Takeshi (μπάσο, κιθάρα, φωνητικά) έρχεται στη χώρα μας για πρώτη φορά με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την κυκλοφορία του εμβληματικού τους album «Pink».

2. Γιατί ο ήχος των Boris δεν μπορεί να καταταχθεί σε κανένα μουσικό καλούπι. Από noise rock σε ambient και από ψυχεδέλεια σε drone. Ενδεικτικό του ετερόκλητου ήχου τους είναι οι μουσικοί που αναφέρουν ως επιρροές τους, όπως οι Sleep, Earth, Nick Cave, Nick Drake, Venom κά. Το σίγουρο είναι ότι η μπάντα από το Τόκυο παίζει δυνατά εδώ και 25 χρόνια.

3. Γιατί με τόσες πολλές εναλλαγές στον ήχο και στις επιρροές τους, κάθε ένα από τα 23 albums που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα αποτελούσε μια έκπληξη και αξίζει να ψάξετε κι άλλες κυκλοφορίες τους.

4. Γιατί θα δείτε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες των τελευταίων ετών, με ήχο «δύσκολο» που δεν συναντάς συχνά. Kαι, φυσικά, γιατί και η «ακραία» μουσική, αυτή που δεν μπαίνει σε κατηγορίες και δεν χαρίζεται στον ακροατή, είναι πάντα γοητευτική.

5. Γιατί θα απολαύσετε ένα live που θα σας πάρει τα αυτιά κυριολεκτικά. Γιατί θα μείνετε με ανοικτό το στόμα από τις ογκώδεις και -κάτι παραπάνω από δυνατές- συνθέσεις τους, και γιατί σίγουρα θα μιλάτε για πολύ καιρό για το τι είδατε –και τι ακούσατε–  να διαδραματίζεται στη σκηνή του Fuzz.

Οι Ιάπωνες Boris θα ανέβουν στη σκηνή του Fuzz Live Music Club την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου. Η προπώληση για τη συναυλία ξεκινάει στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ. Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00. Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 3450817 / www.fuzzclub.gr

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ