Σε μπελάδες η Beyoncé για το βίντεο του «Drunk In Love»

beyonce-super-bowl-50
ΤΡΙΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το λογότυπο της Roc-A-Fella Records του Jay Z στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης.

Η χρήση του λογοτύπου της Roc-A-Fella Records του Jay Z στο βιντεοκλίπ του «Drunk In Love» φαίνεται ότι έχει βάλει σε νομικούς μπελάδες τη Beyoncé. Δημοσίευμα του TMZ αποκαλύπτει ότι ο δημιουργός του λογοτύπου, Dwayne Walker, έχει υποβάλει μήνυση, θεωρώντας ότι η Beyonce δεν είχε λάβει την απαραίτητη άδεια για τη χρήση του στο βίντεο του 2013.

Το λογότυπο της Roc-A-Fella Records.

Ο Walker είχε υποβάλλει μήνυση το 2012 κατά των ιδρυτών της Roc-A-Fella, Jay Z και Damon Dash, καθώς και της Universal Music Group, απαιτώντας αποζημίωση εφτά εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρήση του λογοτύπου που ισχυρίστηκε ότι σχεδίασε το 1995. Η Roc-A-Fella και η Universal από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι το λογότυπο σχεδίασε ένας εταιρικός καλλιτεχνικός διευθυντής. Τελικά ο Walker έχασε τη δικαστική μάχη λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το μόνο στοιχείο που είχε ο Walker στη διάθεση του ήταν η προσωπική του μαρτυρία ότι είχε ετοιμάσει ένα συμβόλαιο, το οποίο υπέγραψε ο Damon Dash και στη συνέχεια «χάθηκε το 1998». Το δικαστήριο θεώρησε επίσης ότι ο Walker καθυστέρησε υπερβολικά να κατοχυρώσει τα δικαιώματά του. Έχοντας αποτύχει λοιπόν στην αγωγή του κατά της Rock-A-Fella, ο Walker στράφηκε κατά της Beyonce. Η συνέχεια στη δικαστήρια...