«Άκυρο» του Donald Trump στον Andrea Bocelli

andrea-bocelli Regis Duvignau
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δεν θα εμφανιστεί τελικά στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Καθώς πλησιάζει η τελετή ορκωμοσίας του Donald Trump τον Ιανουάριο, το επιτελείο του δυσκολεύεται να βρει καλλιτέχνες για να εμφανιστούν και να τραγουδήσουν στην εκδήλωση. Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ο Ιταλός τραγουδιστής της όπερας, Andrea Bocelli, και η επιλαχούσα νικήτρια του «America's Got Talent», Jackie Evancho, φαίνεται να είχαν συμφωνήσει να εμφανιστούν.

Σε μια νέα συνέντευξή στο CNBC όμως, ο φίλος του Trump και πρόεδρος της προεδρικής επιτροπής ορκωμοσίας, Thomas J. Barrack Jr, δήλωσε ότι ο νέος πρόεδρος δεν ζήτησε από τον Bocelli να εμφανιστεί και μάλιστα έχει απορρίψει την πρόταση. Όπως εξήγησε ο Barrack, ο Boccelli και η σύζυγός του είναι φίλοι με τον Trump «από την αρχή», αλλά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ τον ευχαρίστησε για την πρόταση και φέρεται να του είπε ότι «δεν χρειάζεται» να εμφανιστεί και ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτος στον Λευκό Οίκο.

Reuters / Rick Wilking

Η εξέλιξη αυτή δεν προκαλεί τόσο έκπληξη, αφού δημοσίευμα της New York Post αναφέρει ότι ο Boccelli είχε δεύτερες σκέψεις για την εμφάνισή του στην τελετή ορκωμοσίας, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Ιταλός τενόρος πάντως δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.