Tupac, Yes και Pearl Jam στο Rock and Roll Hall of Fame

tupac-shakur
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η επίσημη τελετή εισαγωγής θα γίνει στο Μπρούκλιν στις 7 Απριλίου του 2017.

Οι νέες εισαγωγές στο Rock and Roll Hall of Fame καλύπτουν το classic rock, το hip hop, το prog rock,το grunge και την folk, μεταξύ άλλων. Στην λίστα των νέων εισαχθέντων για το 2017 ξεχωρίζει ο Tupac Shakur, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1996. Στο Rock and Roll Hall of Fame μπαίνουν επίσης οι Electric Light Orchestra, η Joan Baez, οι Journey, οι Pearl Jam και οι Yes, ενώ ο Nile Rogers – κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Chic – θα τιμηθεί με ένα ειδικό βραβείο.

Με την «πρώτη» μπήκαν οι Pearl Jam στο Rock and Roll Hall of Fame.

Πέραν του αδιαμφισβήτητου ταλέντου, και να έχει αφήσει το στίγμα του στη εξέλιξη της μουσικής, για να μπορέσει ένα καλλιτέχνης να είναι υποψήφιος για εισαγωγή, πρέπει να έχουν περάσει 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου. Αυτό είναι κάτι το οποίο οι Pearl Jam πέτυχαν στην πρώτη χρονιά που βρέθηκαν υποψήφιοι για το Hall of Fame. Ο Tupac Shakur είναι μόλις ο έκτος καλλιτέχνης της hip hop που μπαίνει στο Hall of Fame, ενώ το συγκρότημα του Rogers – οι Chic – έχουν βρεθεί υποψήφιοι 11 φορές μέχρι τώρα.

Οι Journey, οι οποίο επανήλθαν στο προσκήνιο χάρη στο revival του «Don't Stop Believin'» δήλωσαν ευγνώμονες και ότι αποδέχονται ταπεινά την τιμή του να συμπεριληφθούν στο Hall of Fame. Ο κιθαρίστας των Yes από την πλευρά του ευχαρίστησε τους οπαδούς του συγκροτήματος για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και δήλωσε ότι ανυπομονεί να παρευρεθεί στην τελετή για να τιμήσει τον εκλιπόντα τραγουδιστή των Yes, Chris Squire.

Η 32η τελετή εισαγωγής στο Rock and Roll Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου του 2017 στο Barclays Center του Μπρούκλιν.