Η διασκευή του Leonard Cohen που έγινε viral

leonard-cohen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Πάνω από 300.000 views για την συγκινητική διασκευή του «Hallelujah».

Μια μαθήτρια από τη Β. Ιρλανδία διασκεύασε το «Hallelujah» του Leonard Cohen και έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο, σημειώνοντας πάνω από 300.000 views. Η δεκάχρονη Kaylee Rodgers, η οποία πάσχει από αυτισμό και διαταραχής ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας, ερμήνευσε το τραγούδι του Cohen στην χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο της. Το βίντεο ανέβηκε στο Internet καθώς η Kaylee ήταν άρρωστη και δεν ήταν σε θέση να τραγουδήσει τα κάλαντα στην εκκλησία.

«Ήταν πραγματικά υπέροχο πόσα views είχα» δήλωσε στο ITV η μαθήτρια, συμπληρώνοντας ότι της αρέσει πολύ να τραγουδά. Το ταλέντο της δεκάχρονης έγινε γνωστό όταν την ανακάλυψαν μια μέρα να τραγουδάει στον εαυτό της ένα από τα τραγούδια του «Frozen» στη σχολική τάξη της. Ο Colin Millar, διευθυντής του σχολείο ειδική αγωγής όπου φοιτά η Rodgers, εξήρε το κουράγιο και ψυχικό σθένος της μαθήτριας, εξηγώντας ότι είναι εκπληκτικό που ένα παιδί με τα τόσα σοβαρά προβλήματα μπορεί να τραγουδά μπροστά σε ένα πλήθος.

Reuters / JESSICA RINALDI

Το «Hallelujah» επέστρεψε στα αμερικάνικα charts μετά τον θάνατο του Cohen. Το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει το 1984, αλλά μόλις μια φορά κατάφερε να μπει στα αμερικάνικα charts, στην έβδομη θέση το Δεκέμβριο του 2012. Αντίστοιχα στην Βρετανία το «Hallelujah» είχε φτάσει μέχρι της 36η θέση των charts μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008, όταν το τραγούδι έπιασε την πρώτη και δεύτερη θέση χάρη σε διασκευές από την νικήτρια του X Factor Alexandra Burke και τον Jeff Buckley.