Πέθανε ο Allan Williams, πρώτος manager των Beatles

alan-williams-beatles

Ο Alan Williams (αριστερά) με τους Beatles στην Ολλανδία, κατά την διάρκεια περιοδίας στις αρχές του 1960. Διακρίνονται επίσης (από τα αριστερά προς τα δεξιά) η γυναίκα του Beryl, ο Lord Woodbine, π Stuart Sutcliffe, ο Paul McCartney, ο George Harrison και ο Pete Best.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

McCartney: «Υπέροχος τύπος και μεγάλος εμψυχωτής, αν και τον κοροϊδεύαμε».

Ο πρώτος manager των Beatles, Allan Williams, πέθανε στην ηλικία των 86 ετών. Συχνά πιστώνεται στον Williams ότι ανακάλυψε τα Σκαθάρια και διοργάνωσε τις πρώτες συναυλίες τους στο Jacaranda του Λίβερπουλ. Το Jacaranda, το οποίο ανήκε παλιά στον ίδιο τον Williams, επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του. Στο μήνυμα του αναφέρει ότι ο Williams βρέθηκε στην καρδιά της μουσικής σκηνής του Λίβερπουλ για σχεδόν 60 χρόνια.

Το 1960, ο ίδιος ο Williams είχε εκτελέσει χρέη οδηγού στις πρώτες συναυλίες του συγκροτήματος στο Αμβούργο. Τότε οι Beatles αποτελούνταν από τους John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe και Pete Best. Η συνεργασία τους όμως έληξε το επόμενο έτος μετά από μια διαφωνία που αφορούσε πληρωμή. Επόμενος manager των Beatles ήταν ο Brian Epstein.

Ο Williams εξέδωσε τα απομνημονεύματα του το 1975, με τίτλο «The Man Who Gave The Beatles Away» και συχνά εμφανιζόταν σε φεστιβάλ για τους Beatles. Παρά τη λήξη της συνεργασίας με τους Beatles, o McCartney μιλούσε με καλά λόγια για τον Williams. Στο «The Beatles Anthology» που κυκλοφόρησε το 2000, ο McCartney είχε πει ότι ο Williams «ήταν ο μικρός τοπικός manager. Μικρός στο ύψος – ένας μικρός Ουαλός με μια μικρή ψιλή φωνή – ένας υπέροχος τύπος και μεγάλος εμψυχωτής, αν και συνηθίζαμε να τον κοροϊδεύαμε».