Ποιους μουσικούς θα πρέπει να προσέξουμε το 2017

francis-and-the-lights
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η καινούργια χρονιά φέρνει νέο αίμα στη μουσική βιομηχανία και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά ονόματα που είναι πολύ πιθανό να μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον.

Francis and the Lights

Έχοντας δουλέψει με τον Kanye West και τον Drake, ο Francis Farewell Starlite αποφάσισε να φτιάξει το δικό του ντεμπούτο, γεμάτο minimal pop πιθανά ραδιοφωνικά hits. Το αποδεικνύει και η πρόσφατη συνεργασία του με τον Bon Iver και τον Kanye στο κομμάτι «Friends».

Billie Eilish

Μια 14χρονη θα είναι η επόμενη που θα λατρέψουμε, όπως λατρέψαμε τη Lana Del Rey. Με αιθέρια φωνή γεμάτη μελαγχολία, έκανε το ντεμπούτο της με το ονειρικό, νωχελικό «Ocean Eyes», παρακινώντας μας να παραδοθούμε άνευ όρων στη μαγεία της.

Twitter
Pinegrove

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μέσα στο 2017 θα έχουμε μια επιστροφή του indie rock/emo κινήματος. Μία από τις καλύτερες νέες μπάντες αυτού του στυλ είναι το κουαρτέτο από το New Jersey. Το ντεμπούτο τους «Cardinal» κυκλοφόρησε πέρσι και είναι από τα πιο φρέσκα πράγματα στο είδος που υπηρετούν.

Vagabon

H τραγουδίστρια ήρθε από το Camerοon στη Νέα Υόρκη όταν ήταν έφηβη και το πολιτισμικό σοκ που υπέστη αποτυπώθηκε στη μουσική που θα έγραφε χρόνια αργότερα. Στο ντεμπούτο της album «The Embers» μπερδεύει synths και κιθάρες, ενώ η εύθραυστη ερμηνεία της δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο.

Lil Yachty

Η επικράτηση της μαύρης μουσικής θα διατηρηθεί και την επόμενη χρονιά, αλλά εμείς ξεχωρίσαμε αυτόν τον 19χρονο που μπλέκει τον κωλοπαιδισμό τού Drake και το old-school hip hop, σε ένα γυαλιστερό περιτύλιγμα. Ο ήχος του είναι περίεργος και ενδιαφέρων, αλλά και πάρα πολύ σύγχρονος, όπως και η υπόλοιπη αισθητική του που φαίνεται επηρεασμένη από την κουλτούρα των social media. Αν δε μας πιστεύετε, αναζητήστε το video για το «1 Night».

Nadia Rose

Το βρετανικό hip hop ζει μέρες δόξας και αυτή η 22χρονη φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη βασίλισσά του. Το ντεμπούτο single της «Skowd» κατόρθωσε να φτάσει το 1 εκατομμύριο views στο Υoutube. Την έχουν αποκαλέσει νέα Missy Elliott χάρη στον τσαμπουκά, το ταλέντο και το χιούμορ της.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ