Νέο EP από τον David Bowie, για τα 70ά γενέθλιά του

david-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Συγκινητικό tribute από τη σύζυγό του, Iman, μέσω Instagram.

Ένα νέο EP και βιντεοκλίπ, το «No Plan», κυκλοφόρησε ανήμερα των 70ών γενεθλίων του David Bowie, περίπου ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Εκτός από το single «Lazarus», το EP περιλαμβάνει τραγούδια που ηχογραφήθηκαν για το musical με τον ίδιο τίτλο: το μελαγχολικό «No Plan», το σκοτεινό και εμπνευσμένο από τη jazz «Killing A Little Time» και το ambient rock «When I Met You». Πρόκειται για τις τελευταίες ηχογραφήσεις του Bowie.

Παράλληλα με το EP κυκλοφόρησε και το βιντεοκλίπ του «No Plan», σε σκηνοθεσία Tom Hingston. Το βιντεοκλίπ φαίνεται επηρεασμένο από την ταινία του Bowie «Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη» και τον κεντρικό χαρακτήρα Thomas Newton. Το βιντεοκλίπ κλείνει με οράματα από ταξίδια στο διάστημα, όπως θα περίμενε κανείς από τον Bowie.

#fbf #imanarchive #BowieForever

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on

June 6th...., 24th wedding anniversary #foreverlove

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on

Ανήμερα των γενεθλίων του Bowie και λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένα έτος από τον θάνατό του, η σύζυγος του Iman ανέβασε στο Instagram ορισμένες φωτογραφίες του ζευγαριού. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες πάρθηκαν στην 24η επέτειο γάμου του ζευγαριού. Σε μια από τις φωτογραφίες, η Iman αναφέρει ότι «το καλύτερο πράγμα για μένα είσαι εσύ». Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1992 και απέκτησε μια κόρη, την Alexadria «Lexi» Zahra Jones το 2000.

Συγκινητικό ήταν και το μήνυμα του μουσικού παραγωγού Tony Visconti, με τον οποίο ο Bowie είχε μακρά συνεργασία, από το 1969 μέχρι και τον τελευταίο του δίσκο, «Blackstar». Στο μήνυμά του μέσω Twitter, ο Visconti δημοσίευσε μια ανέκδοτη φωτογραφία του Bowie κατά τη διάρκεια ηχογραφήσεων στο Βερολίνο το 1980.