Παρoλίγον ψεύτικα τραγούδια του Bob Dylan στο μιούζικαλ του Bowie

bowie
ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μια από τις πρώιμες εκδοχές του μιούζικαλ «Lazarus» του David Bowie, βασισμένο στην ταινία «Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη», είχε ψεύτικα τραγούδια του Bob Dylan, ισχυρίζεται ο Michael Cunningham, ένας εκ των συγγραφέων που δούλεψε στο project.

Σύμφωνα με τον Cunningham, ο οποίος μίλησε στο GQ, o Βοwie δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με τον ρόλο του στην ταινία ως τον εξωγήινο που ξέμεινε στη γη, οπότε ήθελε τουλάχιστον ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες του μιούζικαλ να είναι εξωγήινος.

«Ο Bowie φανταζόταν το μιούζικαλ να διαδραματίζεται στο μέλλον. Η πλοκή θα περιστρεφόταν γύρω από ένα απόθεμα άγνωστων τραγουδιών του Bob Dylan που δεν ηχογραφήθηκαν και ανακαλύφθηκαν μετά τον θάνατο του Dylan. Ο ίδιος ο David θα έγραφε τα άγνωστα μέχρι τότε τραγούδια», αποκάλυψε ο Cunningham. Ο συγγραφέας, στη συνέχεια, σχολίασε ότι ο Bowie ήθελε να ενσωματώσει μουσική mariachi, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα προβεβλημένη έξω από το Μεξικό. Ο Bowie ήταν ενθουσιασμένος που θα ξεκινούσε το νέο του project, δηλώνοντας ότι ένα από τα αγαπημένα του πράγματα είναι να αγοράζει μαρκαδόρους και χαρτάκια για σημειώσεις.

Τελικά, το μιούζικαλ του Bowie άλλαξε αρκετά όταν έκανε την πρεμιέρα του 2015. Σε ερώτηση πώς νιώθει για το «Lazarus» στην τελική του μορφή, ο Cunningham απάντησε ότι, «βλέποντας την αφίσα, συνειδητοποιώντας ότι ο David είχε προχωρήσει με άλλον συγγραφέα, ήταν σαν να πέφτεις πάνω σε έναν έρωτα από τα πολύ παλιά, αγκαζέ με έναν νέο έρωτα και ανακαλύπτεις ότι σταμάτησε να σου λείπει πριν από τόσο καιρό που το μόνο που νιώθεις για αυτόν πια είναι χαρά».

Ανακοινώθηκε ο επόμενος προορισμός για την έκθεση «David Bowie Is», ο οποίος δεν είναι άλλος από το Museu del Disseny de Barcelona στην Ισπανία. Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο Τόκιο αυτό τον καιρό, θα κάνει τα εγκαίνιά της στην Βαρκελώνη στις 25 Μαΐου. Η έκθεση, η οποία είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο V&A του Λονδίνου, περιλαμβάνει πάνω από 300 αντικείμενα σχετικά με τον Bowie, όπως κοστούμια και σπάνια αναμνηστικά.