Σε πλειστηριασμό τα τύμπανα των Beatles

beatles
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Είχαν χρησιμοποιηθεί στο «Love Me Do», πρώτο single για τα «Σκαθάρια» που έσπασε ταμεία στην Αμερική.

Οι φανς των Beatles θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας του συγκροτήματος, αφού τα ντραμς που χρησιμοποίησαν στο πρώτο single τους που έπιασε την κορυφή των charts στην Αμερική, έχουν «βγει στο σφυρί».

O οίκος δημοπρασιών Nate D. Sanders Auctions έχει μια καταχώρηση για τα τύμπανα που χρησιμοποιήθηκαν στις ηχογραφήσεις του «Love ME Do» το 1964. Ο Ringo Starr δεν είχε παίξει σε εκείνες τις ηχογραφήσεις – μόλις είχε αρχίσει να παίζει μαζί με τα «Σκαθάρια» – αλλά ο session μουσικός Andy White. Το μπάσο τύμπανο (η «μπότα») φέρει το όνομα του White, το όνομα του τραγουδιού, καθώς και τα λογότυπα των Beatles και της κατασκευάστριας εταιρείας Ludwig. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 75.000 δολάρια.

Nate D. Sanders Auctions

Όσοι ενδιαφέρονται για τα τύμπανα θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, αφού τα κειμήλια όπως και τα βινύλια των Beatles έχουν τεράστια συλλεκτική αξία. Ένα αντίτυπο του ομώνυμου δίσκου των Beatles (πιο γνωστό ως το «White Album») που ανήκε στον Starr πουλήθηκε για 790.000 δολάρια, ενώ ένα σπάνιο μονόπλευρο acetate single του «Love Me Do» δημοπρατήθηκε για 85.000 λίρες.