Ρεπουμπλικάνος απαιτεί σύλληψη της Madonna για τον εμπρηστικό λόγο της

madonna Shannon Stapleton
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η βασίλισσα της pop δήλωσε το Σάββατο ότι «έχει σκεφτεί να ανατινάξει τον Λευκό Οίκο».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Ρεπουμπλικάνος πολιτικός Newt Gingrich θεωρεί ότι η Madonna πρέπει να συλληφθεί για τον λόγο της στη διαμαρτυρία που έγινε στην Ουάσινγκτον κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. «Ναι, είμαι θυμωμένη. Ναι, είμαι εξοργισμένη. Ναι, έχω σκεφτεί αρκετά να ανατινάξω τον Λευκό Οίκο. Αλλά ξέρω ότι αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα», είπε το Σάββατο στο συγκεντρωμένο πλήθος η Madonna, για να συμπληρώσει ότι «δεν μπορούμε να πέσουμε σε απόγνωση. Όπως έγραψε κάποτε ο ποιητής W. H. Auden στις παραμονές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πρέπει να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο ή να πεθάνουμε. Εγώ επιλέγω την αγάπη, είστε μαζί μου;».

Reuters / Shannon Stapleton

Στην διαδήλωση κατά του Donald Trump βρέθηκαν πολλοί αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου, όπως η Scarlett Johansson.

Σύμφωνα με τον Gingrich, η Madonna αποτελεί κομμάτι ενός «αναδυόμενου φασισμού της Αριστεράς» και «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατευτούμε». Από την πλευρά της η Madonna σχολίασε μέσω του Instagram ότι τα λόγια της έχουν παρερμηνευτεί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πιστεύει ή προωθεί την βία. Συνεχίζοντας, η Madonna εξήγησε ότι μίλησε μεταφορικά, παρουσιάζοντας δυο διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης, καταλήγοντας ότι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν τα πράγματα είναι με την αγάπη. Ο Gingrich ισχυρίζεται ότι η τραγουδίστρια άλλαξε άποψη επειδή «τώρα καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο».